Kullanıcıların talebi | Tek kaynaktan entegre markalama çözümleri

From |

Üretim süreçleri kontrol panosu ve sistem imalatında daha verimli ve ekonomik olmalıdır.İç süreçleri optimize etmek için günlük olarak önlemler alınmalıdır. Markalama sistemleri yazıcılar ve bileşenleri burada önemli bir başlangıç noktası olup tek bir tedarikçiden temin edilen kapsamlı bir markalama çözümü süreçte önem kazanmaktadır.

Endüstriyel markalama: Sezgisel ve kullanıcı dostu çözümler, planlamadan bitmiş markalamaya kadar süreci kolaylaştırır

Karmaşık süreçler, verimsiz sistemler ve eski teknolojiler genellikle bu hedef için sorun oluşturur. Ayrıca, kitlesel özelleştirme olarak da bilinen belirli bir müşteriye özel seri üretim, günümüzde kontrol panosu ve sistem imalatında gittikçe önem kazanmaktadır. Bu eğilim büyümeye devam edecektir, çünkü şirketlere net faydalar sunmakta ve rekabet güçlerini artırmaktadır.

Bununla birlikte, bileşenleri standartlaştırmanın zorluğu nedeniyle üretim süreçlerinin giderek daha karmaşık hale geldiğini de belirtmek gerekir. Bu, özellikle ilgili tüm bileşenlerin ve son montaja kadar olan parçaların bireysel ve profesyonel bir markalama çözümüne ihtiyaç duyduğu düşünüldüğünde önemlidir.

Örneğin sistem imalatında, orta büyüklükte kontrol panoları bile 100 farklı tipte ekipman tanımlaması gerektirir. Bunun pratikte iyi bir örneği, makine ve sistemlere özel anma plakalarının üretilmesidir. Her şeyden önce bir anma plakası söz konusu makinenin veya sistemin uygulama alanıyla tam olarak eşleşmelidir. Mekanik ve kimyasal yüklere dayanıklı olmalı ve ışık, ısı, soğuk ve hava koşulları gibi olası tüm etkilere dayanabilmelidir.

Sonuç olarak malzemeler ve tasarım, tüm etiketler standart çalışma koşulları altında uzun vadede açıkça okunabilecek şekilde olmalıdır. Bu nedenle anma plakaları genellikle anotlanmış alüminyum veya paslanmaz çelikten ve bazen de plastikten yapılır. Bu gerekliliklerin tüm ekipman tanımlama-markalama örnekleri için yerine getirilmesi gerektiğine bakıldığında, tam ve profesyonel özelleştirilmiş sistem etiketlemesi elde etme sürecinin ne kadar çok yönlü olabileceği kısa sürede netleşecektir. Çok sayıda gereksinim ve çok farklı etiketler göz önüne alındığında, kullanımı kolay olan iyi koordine edilmiş bir markalama sisteminin kullanılması tavsiye edilir.

Büyüyen karmaşıklık sorunu

Sistemlerin özelleştirilmesi sonucunda ortaya çıkan spesifik endüstriyel tanımlama ihtiyacı, planlama ve üretim sürecini inanılmaz derecede karmaşık hale getirebilir. İlk adımda, planlamadan sorumlu kişi doğru ekipman tanımlaması yapmalıdır. Daha sonra üretim süreci uygun baskı teknolojisini kullanarak gerekli markalama etiketlerini üretir ve uygular.

Piyasada bulunan endüstriyel baskı sistemlerinin çeşitliliği çok fazladır: termal transfer, mürekkep püskürtme, lazer, gravür ve plotter, markalama alanında mevcut baskın teknolojilerdir. Markalama etiketlerini mümkün olduğunca verimli ve uygun maliyetli hale getirmek için seçilen baskı sistemi süreci daha basit hale getirmelidir. Endüstriyel markalamada, “basitlik” terimi çeşitli anlamlara sahiptir ancak gerçekte bir markalama çözümü yalnızca beş kriteri karşıladığında basittir:

  • Yalnızca bir yazılımla kontrol etmek mümkün olmalıdır – özellikle farklı baskı teknolojileri kullanılıyorsa
  • Planlamadan üretime kadar sürekli veri akışına izin vermelidir
  • Kullanımı kolay ve sezgisel olmalı; olası kullanıcı hatalarını zamanında tespit edebilmeli ve önleyebilmelidir
  • Çok çeşitli malzemeleri işleyebilmelidir
  • Markalama malzemesini hızlı ve uzun bekleme süreleri olmadan yazdırabilmelidir.

Bir markalama çözümü seçerken bu beş noktayı dikkate alan planlamacılar süreç sırasında karmaşıklığı azaltabilir ve yüksek verimlilik  elde edebilir.

Bu kadar basit olanı neden karmaşık hale getiresiniz?

Phoenix Contact’ın “Markalama sistemi” ürün yelpazesi, tek kaynaktan entegre bir endüstriyel markalama çözümüdür. Kullanıcının üretim sürecindeki karmaşıklığı en aza indirmesine ve böylece doğrudan maliyetlerden tasarruf etmesine yardımcı olur. Kullanıcın sadece bir yazılım programı ile birden fazla baskı sistemi ve baskı teknolojisini birbirine bağlayarak 3000’den fazla markalama malzemesini işleyebilmesini sağlar. Sistemle ilgili her şey markalama sürecini basitleştirmeye odaklanmıştır. Örneğin, yeni Project complete planlama ve markalama yazılımı, planlamadan üretime kadar sürekli veri akışı sağlar. Ayarlanabilir menü çubukları ve özelleştirilebilir kullanıcı arabirimi, planlama sürecini tasarlamanın sezgisel bir yolunu sunar.

Özelleştirilebilir kullanıcı arabirimi: Sezgisel yapılandırma için akıllı işlevlerle, Project complete yazılımı etiketler dahil klemens dizilerinin planlamasını basitleştirir.

Phoenix Contact baskı sistemleri sezgisel, basit bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Örneğin, güçlü Bluemark ID Renkli UV LED renkli yazıcı, taşınabilir Thermomark Prime termal transfer yazıcı ve Topmark Neo masaüstü lazer yazıcı, kolay veri girişi ve markalama yazılımı ile iletişim için 7 inç dokunmatik ekran sunar.

Lazer yazıcılar, yüksek hızlı yazıcılar veya termal transfer yazıcılar: Tüm bu sistemler markalama sürecini kolaylaştırır ve hatta tek tip bir işletim menüsü kullanır.

Profesyonel olarak uygulamaya özel sistemler oluşturmak için kullanıcıların da çok farklı markalama malzemelerine ihtiyacı vardır. Phoenix Contact bu işe yönelik seçilebilecek çok çeşitli malzemeler sunar: plastik veya metalden yapılmış çok farklı şekillerde plakalar ve farklı etiketler. Toplamda, Phoenix Contact markalama malzemelerini hızlı şekilde işleyebilen on farklı baskı sistemi sunmaktadır.

Çeşitli alt tabakalar: tüm baskı teknolojileri ve uygulama ortamları için uygun malzemeler mevcuttur

 Sistem imalatında artan karmaşıklığı en aza indirmek için tercihen tek bir kaynaktan endüstriyel bir markalama çözümü gereklidir. Phoenix Contact’ın bu alanda sunduğu kapsamlı çözümler kullanıcı dostudur. Planlama ve markalama yazılımı, bir dizi markalama sistemi ve çok çeşitli potansiyel markalama malzemeleri, markalamaların sanal planlamasından kurulumlarına kadar basit ve entegre bir markalama sürecini mümkün kılar. Bluemark ID Color gibi yenilikçi baskı sistemleri, endüstriyel kullanıcıya farklı markalama malzemelerine yüksek kaliteli renkli baskı gibi yepyeni seçenekler dünyası da açar.

Endüstriyel ortamlarda yüksek performans

Yeni Bluemark ID yazıcı nesli ile Phoenix Contact profesyonel markalama için hepsi bir arada çözümü sunuyor. Çevreye duyarlı UV LED yazıcının kullanımı oldukça kolaydır ve piyasadaki en geniş malzeme yelpazesini işleyebilir. Kullanıcılar yeni Bluemark ID Color ile tüm renkli yazdırma seçeneklerinden yararlanabilir. Bluemark ID sistemleri aşağıdaki avantajları sunar:

  • Yüksek çözünürlüklü CMYK renkli baskı
  • Entegre dokunmatik ekran ile sezgisel kullanım
  • Her uygulama için plastik ve metal etiketler
  • Otomatik istifleme işleviyle yüksek baskı hızı.

Daha fazla bilgi

www.phoenixcontact.net/webcode/#0575

Share

Share

Tell your friends about us!