Hakkımızda

Phoenix Contact Türkiye Blog sayfasına hoşgeldiniz!   

Ürünler ve çözümler, çeşitli uygulama örnekleri, etkinlikler, eğitimler, seminerler ve fuarlar hakkında en son haberleri blog sayfamızdan öğrenebilirsiniz.

Blog yazılarımız uzman pazarlama ekibimiz tarafından özenle hazırlanmıştır. Siz de teknoloji ve trend haberlerini, elektrik-elektronik mühendisliği ve otomasyon sistemleri ile ilgili temel bilgiler hakkında bilgi almak istiyorsanız, bizi takip edin.

Phoenix Contact Türkiye Blog’unun bu alanla ilgilenen herkes için yararlı olacağını umuyoruz.

Phoenix Contact, elektrik mühendisliği ve elektronik-otomasyon sistemleri için komponent, sistem ve çözüm sağlayan, dünya çapında pazar lideri konumunda olan Almanya kökenli bir firmadır.

Phoenix Contact, Almanya Essen’de 1923 yılında kurulmuştur. Bugünkü ana merkezi Blomberg’de bulunmaktadır. 50 ülke ofisi ve yaklaşık 30 ana yüklenicisi ile dünya çapında yaklaşık 60.000 ürün için uzman danışmanlığı ve hızlı teslimat hizmeti sunmaktadır. Bugün Phoenix Contact, dünya çapında 20.000 kişiye istihdam sağlamakta ve 2022 yılı sonunda 3,6 milyar Euro’nun üzerinde ciro yapmaktadır.

1986 yılında İstanbul’da faaliyete geçen Phoenix Contact Türkiye, bölgede Satış Ofisleri, Distribütörler ve Sistem Çözüm Ortakları’na sahiptir.

55 kişilik kadrosu çoğunlukla mühendislerden oluşmaktadır. Phoenix Contact Türkiye’nin merkez ofisi İstanbul Çamlıca olup, Bölge Satış Ofisleri Ankara ve İzmir ‘dedir.

Bunun yanında İstanbul Sancaktepe’de bir adet deposu bulunmaktadır.

Türkiye, Phoenix Contact Global’in üretim merkezlerinden biridir.

Bursa Serbest Bölge’deki üretim merkezi olan Acel Elektrik San. ve Tic. Ltd . 2009 yılından itibaren bağlantı ekipmanları üretmektedir.

Ürünlerimizi “Made in Turkey” etiketli olarak tüm dünyaya ihraç etmekteyiz. Günümüzde ülkemizde üretilen ürünler için bu üretim merkezi dünyanın tek tedarikçisi konumundadır.