Otvorenje Phoenix Contact EduNet laboratorija na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu

From |

Između tvrtke Phoenix Contact i Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) krajem 2020. godine potpisan je sporazum čime je FER postao službeni član EduNet međunarodne mreže sveučilišta i industrije u području industrijske automatizacije.

Phoenix Contact jedan je od globalnih tržišnih predvodnika i inovatora u industrijskoj automatizaciji, a Phoenix Contact EduNet mreža osnovana je 2007. s ciljem povećanja međunarodnog prijenosa znanja o automatizaciji i automatizacijskim tehnologijama, a koji uključuje visokoobrazovne ustanove i tvrtke iz industrije. EduNet mreža trenutno broji 150 članova iz 37 država diljem svijeta.

U sklopu EduNet programa, FER-u su donirani kompleti za upravljanje i komunikaciju za industrijsku automatizaciju temeljeni na PLCnext tehnologiji, a navedena oprema koristit će se u neovisnom EduNet laboratoriju smještenom u prostorijama FER-a, pri čemu će za koordinaciju programskih aktivnosti biti odgovorno osoblje Zavoda za elektrostrojarstvo i automatizaciju (ZESA). Kao član EduNet mreže, FER će također sudjelovati na konferencijama, obukama i natjecanjima koje nudi Phoenix Contact, a zaposlenicima i studentima FER-a dodatno je omogućen i pristup ELMS sustavu (EduNet Learning Management System).

EduNet laboratorij na FER-u službeno je otvoren 21. siječnja 2021. Laboratorij će se koristiti u specifične svrhe nastavnih i istraživačkih aktivnosti, kao i za održavanje obuka za polaznike iz industrije. Otvorenju su prisustvovali zaposlenici Phoenix Contacta i FER-a, a održan je i sastanak na temu daljnjih aktivnosti, poput obuke zaposlenika i studenata FER-a za rad s doniranom opremom, primjene EduNet laboratorija u nastavi, kao i buduće nadogradnje EduNet laboratorija.

Okosnicu donirane opreme čini PLCnext tehnologija, jedinstveni otvoreni ekosustav za modernu industrijsku automatizaciju. Kao novi pristup u industrijskoj automatizaciji, PLCnext tehnologiju Phoenix Contact razvio je iz želje, ali i potrebe, za inovacijama koje su nužne u uvjetima opsežne digitalizacije u svim granama industrije. FER, kao vodeća nacionalna i regionalna istraživačka i visokoobrazovna ustanova, te ustanova usko povezana s gospodarstvom, prepoznao je mogućnosti PLCnext tehnologije i njene primjene, kako u nastavi, tako i u industriji. Suradnja na projektima koji koriste PLCnext tehnologiju sigurno će biti od koristi, kako za FER, tako i za Phoenix Contact.

Single Pair Ethernet Technology Days: međunarodna digitalna konferencija o Single Pair Ethernetu (22. – 23. rujna 2020.)

From |

22. i 23. rujna 2020. Single Pair Ethernet System Alliance bit će domaćin međunarodnoj digitalnoj konferenciji, razmjeni podataka i znanja među stručnjacima, na temu Single Pair Etherneta. Temelj ove digitalne konferencije čine diskusije i prezentacije.  Partneri SPE System Alliancea, kao što su Dätwyler, Fluke Networks, Kyland, Microchip, Phoenix Contact, Prysmian Group, R&M, Rosenberger, Sick, Telegärtner i Weidmüller, istaknut će trendove i objasniti važnost komponenata kao što su preklopnici, poluvodiči, senzori, konektori i kabeli.

Phoenix Contact konektori za Single Pair Ethernet

Program će se održati u više termina kroz 2 dana trajanja konferencije tako da sudionici iz cijeloga svijeta mogu, u odabranom terminu, posjetiti ovaj digitalni događaj.

Konferencija će se održati na engleskom jeziku, a registracija za sudjelovanje omogućena je putem linka: www.singlepairethernet.com/TechnologyDays.
Klikom na link možete pronaći i program konferencije. Prezentacijski dio i snimke diskusija bit će dostupne sudionicima sve do 2.10.2020.

SPE System Alliance – detalji

Single Pair Ethernet System Alliance udruženje je vodećih tvrtki iz raznih grana industrije i područja industrijskih aplikacija koje unutar udruženja razmjenjuju stručna znanja o Single Pair Ethernet tehnologiji. Svi partneri udruženi su u SPE System Alliance tako preuzimaju i obavezu promoviranja SPE tehnologije za IIoT i svaku drugu mogućnoast primjene.


Za više informacija kliknite na link:  www.singlepairethernet.com ili nas kontaktirajte: info@phoenixcontact.hr

Phoenix Contact Dialog Days (27. – 29. travnja 2020.)

From |

Otkazan Hannover Messe 2020?
Zbog globalne pandemije COVID-a 19 najveći sajam tehnike na svijetu, Hannover Messe, otkazan je i neće biti održan 2020. godine. Phoenix Contact je stoga odlučio po prvi puta održati digitalnu konferenciju i sajam pod nazivom PHOENIX CONTACT Dialog Days, u terminu od 27.04. do 29.4.2020.

Registrirajte se OVDJE.

Susreti na sajmovima važni su kako bismo se upoznali i razgovarali. Razmjena ideja i predstavljanje inovacija važan su dio našeg poslovanja čak i tijekom teških vremena kroz koje trenutno prolazimo. Kontakt s našim kupcima i partnerima nam je bio i ostao najvažniji, a digitalna konferencija i digitalni sajam su prilika da taj kontakt i održimo.

Zbog toga su pokrenuti PHOENIX CONTACT Dialog Days.

Phoenix Contact je domaćin ove virtualne konferencije kojom želi informirati zainteresirane o inovacijama, najnovijim tehnologijama i trendovima, no najvažnije je da zajedno pokrenemo digitalni dijalog i razvoj kreativnih rješenja za pametni svijet.

Što možete očekivati?

Tijekom PHOENIX CONTACT Dialog Daysa, predstavit ćemo vam najvažnije vijesti ove godine.
Nadalje, pozivamo vas da prisustvujete trodnevnoj virtualnoj konferenciji koja se sastoji od velikog broja prezentacija, intervjua i stručnih okruglih stolova.
Nakon završetka trodnevne konferencije, i dalje ćete moći posjetiti Phoenix Contact digitalnu izložbu sve do 8. Svibnja 2020.

Dialog Days prilika su da saznate više o:
e-mobilnosti, digitalizaciji automatizacije zgrada, industrijskoj komunikaciji, optimizaciji procesa u proizvodnji kontrolnih ormara, sigurnosti strojeva, cybersigurnosti, rješenjima za inovativno napajanje električnom energijom – i još o mnogo toga.

Phoenix Contact Dialog Days – program

Najbolji dio?  – U razgovorima uživo imat ćete priliku izravno kontaktirati djelatnike Phoenix Contacta,  postaviti pitanja putem live chata i podijeliti svoje ideje.

#stayincontact

Više informacija pronađite na našim internetskim stranicama i na Linked inu.

Veselimo se Vašem sudjelovanju!

Phoenix Contact proizvodi za I/O sustave – video materijali

From |

Nastavno na prethodnu objavu u kojoj smo predstavili Phoenix Contact proizvode za I/O sustave, sada vam donosimo video materijale u kojima detaljnije objašnjavamo na koji način možete koristiti naše proizvode za I/O sustave.

Video materijali dostupni su na hrvatskom jeziku, kao i s podnaslovima za hrvatski i engleski jezik.

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte!

Phoenix Contact proizvodi za I/O sustave (1. dio)

Phoenix Contact proizvodi za I/O sustave (2. dio)

Phoenix Contact proizvodi za I/O sustave

From |

Phoenix Contact nudi širok raspon proizvoda za I/O sustave: kako za ugradnju u upravljačke ormare (IP20), tako i za ugradnju na razini polja (IP65/IP67).

Ovisno o potrebama, I/O module možete koristiti izravno s Phoenix Contact PLC-ima ili unutar distribuiranih I/O jedinica (engl. bus couplers). Također ste neovisni i o proizvođaču PLC-a: ukoliko koristite PLC trećeg proizvođača, kao distribuirane I/O jedinice možete odabrati upravo Phoenix Contact! Jedino što trebate napraviti jest odabrati komunikacijski protokol. Nudimo distribuirane I/O jedinice za:

 • PROFINET,
 • PROFIBUS DP,
 • EtherNet/IP™,
 • DeviceNet™,
 • Modbus/TCP,
 • Modbus/RTU,
 • INTERBUS,
 • EtherCAT®,
 • CANopen®,
 • Sercos®,
 • IEC 61850.

I/O sustavi za upravljačke ormare (IP20)

I/O sustavi za upravljačke ormare (IP20) dostupni su u Inline izvedbi s opružnom tehnologijom (engl. spring-cage connection), kao i u Axioline i IO-Link izvedbama s utičnom tehnologijom (engl. push-in technology):

I/O sustavi za ugradnju na razini polja (IP65/IP67)

I/O sustavi za ugradnju na razini polja (IP65/IP67) dostupni su u sljedećim izvedbama (povezivanje putem M8 ili M12 konektora):

Obavijest o prestanku rada distributera Biro 5 Plus

From |

Dragi kupci i partneri,

ovim putem želimo vas obavijestiti da naš distributer i partner, tvrtka Biro 5 Plus od 1. siječnja 2020. prestaje s poslovanjem.

Za sve informacije o Phoenix Contact proizvodima molimo da kontaktirate direktno Phoenix Contact Hrvatska ili neke od sljedećih Phoenix Contact distributera:

Nabla Plus d.o.o.Lukoranska 2, 10000 Zagreb
Phone: +385 1 3689 900
Fax: +385 1 3689 901
E-mail: nabla@nabla-plus.hr
www.nabla-plus.hr
ATTERO TIM d.o.o.Vukomerec 45, 10000 Zagreb
Phone: +385 1 2370 389
Fax: +385 1 2307 136
E-mail: info@attero-tim.hr
www.attero-tim.hr

12. DANI INŽENJERA ELEKTROTEHNIKE – Vodice, 3.10.2019. – 5.10.2019.

From |

Posjetite Phoenix Contact na ovogodišnjem, dvanaestom, izdanju Dana inženjera elektrotehnike.

Hrvatska komora inženjera elektrotehnike ove, kao i svake godine organizira Dane inženjera elektrotehnike.
Ove se godine Dani inženjera sele u hotel Olympia u Vodicama. Više informacija o lokaciji, događanjima i rasporedu stručnih izlaganja pročitajte OVDJE.

9. Dani inženjera elektrotehnike, Pula 2016.

Posjetite nas i iskoristite ovaj događaj za bolje upoznavanje Phoenix Contact proizvoda i rješenja ali i za druženje s našim lokalnim timom.

Vidimo se u Vodicama!

Najbrži način mjerenja energije do sad – EMpro

From |

Multifunkcionalni uređaji za mjerenje energije – EMPRO

Uštedite vrijeme potrebno za ožičenje i konfiguraciju. Iskoristite prednosti pametnih funkcija web-poslužitelja.

Postavite komunikacijsko sučelje, odaberite vrstu mreže, konfigurirajte mjerni ulaz: EMpro uređaji za mjerenje energije spremni su za upotrebu i integrirani u mrežu u roku od nekoliko minuta.

Prednosti:

 • samo 3 koraka do mjerenja energije zahvaljujući intuitivnom čarobnjaku za instalaciju
 • mogućnost izravnog priključivanja Rogowski zavojnica neovisno o proizvođaču
 • jednostavno održavanje zahvaljujući funkcijama pametnog web-poslužitelja
 • deaktivacija upravljačkih elemenata i sučelja – osigurava sigurnost podataka

Glavne značajke:

 • napajanje do 700V AC
 • mjerenje struje do 20000 A pomoću strujnog transformatora
 • izravno spajanje Rogowski zavojnica
 • Zapisivanje podataka: do 8 parametara uz podesivi interval od 1 minute (do 90 dana uz interval od 15 minuta)

Brošuru s više informacija preuzmite OVDJE.

 

Posjetite Phoenix Contact na 22. Mostarskom sajmu gospodarstva (9.4.2019. – 13.4.2019.)

From |

Od 9.4.2019. do 13.4.2019. održat će se nezaobilazni Mostarski sajam.

Ovaj sajam manifestacija je koja okuplja preko 860 izlagača iz 27 država, najuspješniji je sajam u Bosni i Hercegovini i odlično je mjesto za prezentaciju proizvoda i usluga koje poduzetnici i obrtnici nude na tržištu.
Na sajmu će i ove godine biti zastupljeni proizvodi iz industrije, poljoprivrede,  prehrambene industrije, automobilske industrije pa sve do široke ponude iz uslužnih djelatnosti.

Phoenix Contact sudjelovat će na ovogodišnjem izdanju Mostarskog sajma u suradnji s našim lokalnim partnerom i predstavit ćemo svoje najnovije proizvode i rješenja.

Više informacija o sajmu pročitajte OVDJE.

Vidimo se u Mostaru!