Ethernet pretvarači medija – pouzdana komunikacija putem optičkih vlakana

From |

Za visoku razinu otpornosti na smetnje i velik domet prijenosa podataka u industriji.
Ovisno o uređaju i kabelu, premošćuju udaljenosti do 80 km pri brzinama prijenosa podataka do 1 Gbps.

Glavne značajke:
– Brzina prijenosa podataka 10/100/1.000 Mbps (ovisno o uređaju)
– Različite mogućnosti veze s optičkim vlaknima: SC duplex, SC simplex (WDM), ST, LC, SFP
– Maksimalni domet do 80 km
– Metalno ili plastično kućište
– Proizvodi su u sukladnosti sa: CE, UL, DNV-GL, IECEx, ATEX, UL Hazloc, IEC 61850, IEEE 1613

Prednosti:
– Širok portfelj proizvoda za svaku primjenu
– Gigabitna komunikacija – idealna za aplikacije s velikom propusnošću podataka
– Kompaktan dizajn i fleksibilnost pri ugradnji
– Niska latencija za aplikacije s protokolima u stvarnom vremenu
– Redundantno napajanje

Više o novim Phoenix Contact medijskim pretvaračima pronađite ovdje:
https://www.phoenixcontact.com/en-pc/product-list-webcode-3391#se-result

mGuard – sigurnost za mrežne sustave

From |
Phoenix Contact mGuard sigurnosni uređaji

Snažni sigurnosni uređaji za industrijske mreže s opsežnim sigurnosnim funkcijama. mGuard štiti vašu industrijsku mrežu od neovlaštenog pristupa ili zlonamjernog softvera.
Provjerena sigurnosna tehnologija mGuard omogućuje upravljanje i zaštitu komunikacije unutar proizvodne mreže.

Glavne značajke

  • Uz veliku brzinu obrade, mGuard sigurnosni uređaj postiže brzinu prijenosa podataka od gotovo 1000 Mbps
  • Sveobuhvatne sigurnosne funkcije kao što su: vatrozid, prijevod mrežne adrese (NAT) i nevidljivi način rada (stealth mode)
  • Softver za središnje upravljanje mGuard Device Manager omogućuje jednostavnu i učinkovitu konfiguraciju sustava, održavanje i rad, posebno kada je u sustav uključen veliki broj mGuard sigurnosnih uređaja

Prednosti

  • Velika brzina obrade i brzina prijenosa podataka mGuard sigurnosnih uređaja
  • Visoka razina sigurnosti kroz dokazanu sigurnosnu tehnologiju mGuard i više od 20 godina iskustva u području kibernetičke sigurnosti
  • Održavanje softvera i visoka sigurnost kroz pravovremena ažuriranja omogućuju višegodišnje korištenje

Više o novim proizvodima iz grupe mGuard saznajte OVDJE.

Brošuru s Phoenix Contact proizvodima za industrijski ethernet pronađite ovdje:

Phoenix Contact Solar Power – Rješenja za održivu energiju

From |

All Electric Society koncept je koji se odnosi na viziju svijeta kojemu je za razvoj i napredovanje prioritet ugljična neutralnost.
Realizacija ovog koncepta počiva na sveobuhvatnoj elektrifikaciji, umrežavanju i automatizaciji.
Kroz svoje brojne proizvode i rješenja Phoenix Contact olakšava svojim kupcima i partnerima prilagodbu za transformaciju prema održivom društvu i industriji.

Interes za razvojem fotonaponskih sustava za proizvodnju električne energije raste.
Iz Phoenix Contact ponude izdvajamo string combiner boxove koji su rješenje za:
Praćenje struja i napona stringova
Koristeći Hallove senzore, strujni mjerni moduli prikupljaju parametre FN sustava i prosljeđuju ih u komunikacijski modul. S naponskim mjernim modulima moguće je mjeriti DC napone do 1.500 V.
Spajanje i zaštitu
Stezaljke s osiguračima idealne su za zaštitu pojedinačnih stringova od povratnih struja.
Napajanje
String combiner boxovi (SCB) samodostatni su zahvaljujući integriranim DC/DC pretvaračima, što znači da ne zahtijevaju zasebna napajanja.
Zaštitu od prenapona
Phoenix Contact odvodnici prenapona omogućuju značajnu raspoloživost sustava.

Phoenix Contact String combiner boxovi

Brošuru s više informacija preuzmite ovdje:

FIX distribucijski blokovi

From |

Već nam je poznat FIX slogan – Raspakiraj, spoji, gotovo!

FIX distribucijski blokovi sastoje se od PTFIX i PTVFIX grupe proizvoda.

Obje grupe proizvoda sadrže distribucijske i sabirne blokove sa Push-in tehnologijom priključka za jednostavno i pouzdano spajanje vodiča.

Dostupni su u različitim bojama, a zajedno s materijalima za označavanje, osiguravaju intuitivnu i sigurnu instalaciju.

PTFIX i PTVFIX blokovi mogu se montirati na DIN šinu uz pomoć više vrsta montažnih adaptera ili izravno na montažnu ploču.

Uz već spomenute,  dostupna je  i samoljepljiva izvedba.

Više saznajte na: Distribution blocks for load and control current distribution | Phoenix Contact

FIXRaspakiraj, spoji, gotovo!

Solarna Energija – novosti iz Phoenix Contact ponude

From |

Solarna energija važan je izvor obnovljive energije. Smanjeni troškovi ugradnje i održavanja ovakvih sustava znače da fotonaponske elektrane nisu atraktivne samo iz ekološke perspektive. Također su izuzetno konkurentne s ekonomske točke gledišta u usporedbi s konvencionalnom proizvodnjom električne energije. Kako bi se osigurala optimalna zaštita od prenapona za različite dijelove sustava kao što su FN paneli, pretvarači i sustavi za pohranu energije, važno je koristiti zaštitu od prenapona.

Za više informacija o zaštiti od prenapona za DC stranu FN sustava, jednostavno unesite web kod u polje za pretraživanje na našoj međunarodnoj internetskoj stranici.
Web kod: #2268
Zaštita od prenapona za AC stranu i podatkovne kabele fotonaponskih sustava:
Web kod: #0291

Otvorenje Phoenix Contact EduNet laboratorija na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu

From |

Između tvrtke Phoenix Contact i Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) krajem 2020. godine potpisan je sporazum čime je FER postao službeni član EduNet međunarodne mreže sveučilišta i industrije u području industrijske automatizacije.

Phoenix Contact jedan je od globalnih tržišnih predvodnika i inovatora u industrijskoj automatizaciji, a Phoenix Contact EduNet mreža osnovana je 2007. s ciljem povećanja međunarodnog prijenosa znanja o automatizaciji i automatizacijskim tehnologijama, a koji uključuje visokoobrazovne ustanove i tvrtke iz industrije. EduNet mreža trenutno broji 150 članova iz 37 država diljem svijeta.

U sklopu EduNet programa, FER-u su donirani kompleti za upravljanje i komunikaciju za industrijsku automatizaciju temeljeni na PLCnext tehnologiji, a navedena oprema koristit će se u neovisnom EduNet laboratoriju smještenom u prostorijama FER-a, pri čemu će za koordinaciju programskih aktivnosti biti odgovorno osoblje Zavoda za elektrostrojarstvo i automatizaciju (ZESA). Kao član EduNet mreže, FER će također sudjelovati na konferencijama, obukama i natjecanjima koje nudi Phoenix Contact, a zaposlenicima i studentima FER-a dodatno je omogućen i pristup ELMS sustavu (EduNet Learning Management System).

EduNet laboratorij na FER-u službeno je otvoren 21. siječnja 2021. Laboratorij će se koristiti u specifične svrhe nastavnih i istraživačkih aktivnosti, kao i za održavanje obuka za polaznike iz industrije. Otvorenju su prisustvovali zaposlenici Phoenix Contacta i FER-a, a održan je i sastanak na temu daljnjih aktivnosti, poput obuke zaposlenika i studenata FER-a za rad s doniranom opremom, primjene EduNet laboratorija u nastavi, kao i buduće nadogradnje EduNet laboratorija.

Okosnicu donirane opreme čini PLCnext tehnologija, jedinstveni otvoreni ekosustav za modernu industrijsku automatizaciju. Kao novi pristup u industrijskoj automatizaciji, PLCnext tehnologiju Phoenix Contact razvio je iz želje, ali i potrebe, za inovacijama koje su nužne u uvjetima opsežne digitalizacije u svim granama industrije. FER, kao vodeća nacionalna i regionalna istraživačka i visokoobrazovna ustanova, te ustanova usko povezana s gospodarstvom, prepoznao je mogućnosti PLCnext tehnologije i njene primjene, kako u nastavi, tako i u industriji. Suradnja na projektima koji koriste PLCnext tehnologiju sigurno će biti od koristi, kako za FER, tako i za Phoenix Contact.

Single Pair Ethernet Technology Days: međunarodna digitalna konferencija o Single Pair Ethernetu (22. – 23. rujna 2020.)

From |

22. i 23. rujna 2020. Single Pair Ethernet System Alliance bit će domaćin međunarodnoj digitalnoj konferenciji, razmjeni podataka i znanja među stručnjacima, na temu Single Pair Etherneta. Temelj ove digitalne konferencije čine diskusije i prezentacije.  Partneri SPE System Alliancea, kao što su Dätwyler, Fluke Networks, Kyland, Microchip, Phoenix Contact, Prysmian Group, R&M, Rosenberger, Sick, Telegärtner i Weidmüller, istaknut će trendove i objasniti važnost komponenata kao što su preklopnici, poluvodiči, senzori, konektori i kabeli.

Phoenix Contact konektori za Single Pair Ethernet

Program će se održati u više termina kroz 2 dana trajanja konferencije tako da sudionici iz cijeloga svijeta mogu, u odabranom terminu, posjetiti ovaj digitalni događaj.

Konferencija će se održati na engleskom jeziku, a registracija za sudjelovanje omogućena je putem linka: www.singlepairethernet.com/TechnologyDays.
Klikom na link možete pronaći i program konferencije. Prezentacijski dio i snimke diskusija bit će dostupne sudionicima sve do 2.10.2020.

SPE System Alliance – detalji

Single Pair Ethernet System Alliance udruženje je vodećih tvrtki iz raznih grana industrije i područja industrijskih aplikacija koje unutar udruženja razmjenjuju stručna znanja o Single Pair Ethernet tehnologiji. Svi partneri udruženi su u SPE System Alliance tako preuzimaju i obavezu promoviranja SPE tehnologije za IIoT i svaku drugu mogućnoast primjene.


Za više informacija kliknite na link:  www.singlepairethernet.com ili nas kontaktirajte: info@phoenixcontact.hr

Phoenix Contact Dialog Days (27. – 29. travnja 2020.)

From |

Otkazan Hannover Messe 2020?
Zbog globalne pandemije COVID-a 19 najveći sajam tehnike na svijetu, Hannover Messe, otkazan je i neće biti održan 2020. godine. Phoenix Contact je stoga odlučio po prvi puta održati digitalnu konferenciju i sajam pod nazivom PHOENIX CONTACT Dialog Days, u terminu od 27.04. do 29.4.2020.

Registrirajte se OVDJE.

Susreti na sajmovima važni su kako bismo se upoznali i razgovarali. Razmjena ideja i predstavljanje inovacija važan su dio našeg poslovanja čak i tijekom teških vremena kroz koje trenutno prolazimo. Kontakt s našim kupcima i partnerima nam je bio i ostao najvažniji, a digitalna konferencija i digitalni sajam su prilika da taj kontakt i održimo.

Zbog toga su pokrenuti PHOENIX CONTACT Dialog Days.

Phoenix Contact je domaćin ove virtualne konferencije kojom želi informirati zainteresirane o inovacijama, najnovijim tehnologijama i trendovima, no najvažnije je da zajedno pokrenemo digitalni dijalog i razvoj kreativnih rješenja za pametni svijet.

Što možete očekivati?

Tijekom PHOENIX CONTACT Dialog Daysa, predstavit ćemo vam najvažnije vijesti ove godine.
Nadalje, pozivamo vas da prisustvujete trodnevnoj virtualnoj konferenciji koja se sastoji od velikog broja prezentacija, intervjua i stručnih okruglih stolova.
Nakon završetka trodnevne konferencije, i dalje ćete moći posjetiti Phoenix Contact digitalnu izložbu sve do 8. Svibnja 2020.

Dialog Days prilika su da saznate više o:
e-mobilnosti, digitalizaciji automatizacije zgrada, industrijskoj komunikaciji, optimizaciji procesa u proizvodnji kontrolnih ormara, sigurnosti strojeva, cybersigurnosti, rješenjima za inovativno napajanje električnom energijom – i još o mnogo toga.

Phoenix Contact Dialog Days – program

Najbolji dio?  – U razgovorima uživo imat ćete priliku izravno kontaktirati djelatnike Phoenix Contacta,  postaviti pitanja putem live chata i podijeliti svoje ideje.

#stayincontact

Više informacija pronađite na našim internetskim stranicama i na Linked inu.

Veselimo se Vašem sudjelovanju!

Phoenix Contact proizvodi za I/O sustave – video materijali

From |

Nastavno na prethodnu objavu u kojoj smo predstavili Phoenix Contact proizvode za I/O sustave, sada vam donosimo video materijale u kojima detaljnije objašnjavamo na koji način možete koristiti naše proizvode za I/O sustave.

Video materijali dostupni su na hrvatskom jeziku, kao i s podnaslovima za hrvatski i engleski jezik.

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte!

Phoenix Contact proizvodi za I/O sustave (1. dio)

Phoenix Contact proizvodi za I/O sustave (2. dio)

Phoenix Contact proizvodi za I/O sustave

From |

Phoenix Contact nudi širok raspon proizvoda za I/O sustave: kako za ugradnju u upravljačke ormare (IP20), tako i za ugradnju na razini polja (IP65/IP67).

Ovisno o potrebama, I/O module možete koristiti izravno s Phoenix Contact PLC-ima ili unutar distribuiranih I/O jedinica (engl. bus couplers). Također ste neovisni i o proizvođaču PLC-a: ukoliko koristite PLC trećeg proizvođača, kao distribuirane I/O jedinice možete odabrati upravo Phoenix Contact! Jedino što trebate napraviti jest odabrati komunikacijski protokol. Nudimo distribuirane I/O jedinice za:

  • PROFINET,
  • PROFIBUS DP,
  • EtherNet/IP™,
  • DeviceNet™,
  • Modbus/TCP,
  • Modbus/RTU,
  • INTERBUS,
  • EtherCAT®,
  • CANopen®,
  • Sercos®,
  • IEC 61850.

I/O sustavi za upravljačke ormare (IP20)

I/O sustavi za upravljačke ormare (IP20) dostupni su u Inline izvedbi s opružnom tehnologijom (engl. spring-cage connection), kao i u Axioline i IO-Link izvedbama s utičnom tehnologijom (engl. push-in technology):

I/O sustavi za ugradnju na razini polja (IP65/IP67)

I/O sustavi za ugradnju na razini polja (IP65/IP67) dostupni su u sljedećim izvedbama (povezivanje putem M8 ili M12 konektora):