Otvorenje Phoenix Contact EduNet laboratorija na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu

From |

Između tvrtke Phoenix Contact i Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) krajem 2020. godine potpisan je sporazum čime je FER postao službeni član EduNet međunarodne mreže sveučilišta i industrije u području industrijske automatizacije.

Phoenix Contact jedan je od globalnih tržišnih predvodnika i inovatora u industrijskoj automatizaciji, a Phoenix Contact EduNet mreža osnovana je 2007. s ciljem povećanja međunarodnog prijenosa znanja o automatizaciji i automatizacijskim tehnologijama, a koji uključuje visokoobrazovne ustanove i tvrtke iz industrije. EduNet mreža trenutno broji 150 članova iz 37 država diljem svijeta.

U sklopu EduNet programa, FER-u su donirani kompleti za upravljanje i komunikaciju za industrijsku automatizaciju temeljeni na PLCnext tehnologiji, a navedena oprema koristit će se u neovisnom EduNet laboratoriju smještenom u prostorijama FER-a, pri čemu će za koordinaciju programskih aktivnosti biti odgovorno osoblje Zavoda za elektrostrojarstvo i automatizaciju (ZESA). Kao član EduNet mreže, FER će također sudjelovati na konferencijama, obukama i natjecanjima koje nudi Phoenix Contact, a zaposlenicima i studentima FER-a dodatno je omogućen i pristup ELMS sustavu (EduNet Learning Management System).

EduNet laboratorij na FER-u službeno je otvoren 21. siječnja 2021. Laboratorij će se koristiti u specifične svrhe nastavnih i istraživačkih aktivnosti, kao i za održavanje obuka za polaznike iz industrije. Otvorenju su prisustvovali zaposlenici Phoenix Contacta i FER-a, a održan je i sastanak na temu daljnjih aktivnosti, poput obuke zaposlenika i studenata FER-a za rad s doniranom opremom, primjene EduNet laboratorija u nastavi, kao i buduće nadogradnje EduNet laboratorija.

Okosnicu donirane opreme čini PLCnext tehnologija, jedinstveni otvoreni ekosustav za modernu industrijsku automatizaciju. Kao novi pristup u industrijskoj automatizaciji, PLCnext tehnologiju Phoenix Contact razvio je iz želje, ali i potrebe, za inovacijama koje su nužne u uvjetima opsežne digitalizacije u svim granama industrije. FER, kao vodeća nacionalna i regionalna istraživačka i visokoobrazovna ustanova, te ustanova usko povezana s gospodarstvom, prepoznao je mogućnosti PLCnext tehnologije i njene primjene, kako u nastavi, tako i u industriji. Suradnja na projektima koji koriste PLCnext tehnologiju sigurno će biti od koristi, kako za FER, tako i za Phoenix Contact.

Share

Share

Tell your friends about us!

Contact

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.