Endüstriyel Tip Konnektörlerde Yenilikçi Bağlantının Adı ; Click-in

From |

Phoenix Contact olarak benimsediğimiz All Electric Society gelecek vizyonu;
yenilenebilir, sürdürülebilir ve uygun maliyetli enerjiye sahip bir dünyanın gelişmesine katkıda bulunmaktır.  Bunun başarmanın en önemli yolu kapsamlı altyapı, ağ
entegrasyonu ve otomasyondan geçmekte, bu da geleceğe yönelik ara yüz ve
kablolama ihtiyacını gündeme getirmektedir. Tüm bu talepleri göz önünde bulundurarak geliştirmiş olduğumuz Click-in serisi iç kontaklarla montaj verimliliğini arttırarak çözümlerimize bir yenisini daha ekledik.

Vida bağlantısının getirmiş olduğu tüm zorlukları ortadan kaldırdığımız çözümümüze
biraz daha yakından bakalım :

Klasik bir vida bağlantılı kontak seçmeniz durumunda kabloların ilgili kontağa, sonrasında da kontağın muhafazaya takılmasından takip eden tüm aşamalara kadar,
sahada kullanıcının el aletine, bunu da gerçekleştirmek için zaman ve güce gereksinimi söz konusudur. Elbette hızlı olmak istenirken verim düşecek, zamanla sıkılan vidalarda gevşemeler yaşanacaktır. Bunların önüne geçmek için el aletini ortadan kaldıran mevcut push-in bağlantılı kontaklarımıza Click-in kilitleme ekledik ve işi oldukça basitleştirdik.

Kontak üzerinde bulunan PE bağlantısı için sunulan pinler dahil istinasız tüm bağlantılar push in bağlantı olarak tasarlanmış, kontak kenarlarında muhafazaya montaj için
bulunan vidalar da Click-in kilitleme sistemi ile geliştirilerek el aleti kullanımı tamamen ortadan kaldırılmıştır. 10 kutuplu standart bir kontak için düşünecek olursak, kontağa PE dahil tüm kabloların montajı ve kontağın muhafaza yerleştirilmesi standart bir akışta yaklaşık 20 saniye sürmektedir. Bu işlemi standart vida bağlantılı bir ürünle yapmak
isterseniz yaklaşık süre 2 dakikayı bulacak ve tekrarlanacak diğer işlemler kol kasının hızını yitirmesi sebebi ile verimini yitireceği için süre artacak ve gevşemeler meydana gelecektir.

B6’dan B48 muhafaza çeşidine kadar toplamda tek muhafazada 48 kutba ihtiyaç olunan uygulamalarda tercih edebileceğiniz Click-in serisi kontakları mevcut sistemlerinizde hiçbir değişiklik yapmaya gerek duymadan sadece iç kontağı değiştirerek standart muhafazalarla kullanabilirsiniz. STANDART metal, EVO metal, plastik olan muhafazalarla birlikte kullanılabilir. ADVANCE serisi muhafaza kullanan veya tercih edecekler, Click-in kilitlemeli ürünü yeni flanşlarla tercih etmelidir.

Standart HC-B serisi kontakların yeni Click-in serisi kilitlemeli kontaklarla teknik olarak hiçbir farkı bulunmadığı için mevcut sistem revizyonuna kolaylıkla gidilebilir.

Tek Bakışta Avantajlar :

  • Yenilikçi Click-in kilitleme sistemi ile önemli ölçüde zaman kazandıran ve optimize edilmiş kullanım.
  • PE kontağı dahil push-in teknolojili aletsiz kablolama
  • PE bağlantısı, kontak muhafazaya takıldıktan sonra da arkadan yapılabilir.
  • Tek kollu robotla kurulum ve kablolama sürecini otomatikleştirme imkanı
  • Vidasız tasarım, kolay bakım, şok ve titreşim dayanımı

Siz de ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak isterseniz bizimle iletişime geçebilir veya aşağıdaki linkten ürün ailesine ulaşabilirsiniz.

⁣HEAVYCON “Klik” kontak ara parçaları | PHOENIX CONTACT

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.
Share

Share

Tell your friends about us!