Svijet prometne infrastrukture

From |

Piše: Nigel Dawbarn, Market Segment Manager – Industry Management and Automation
Originalni tekst koji smo preuzeli od kolege iz Phoenix Contacta Ujedinjeno Kraljevstvo pročitajte OVDJE.

U prometnoj infrastrukturi moguće je automatizirati vrlo široko područje različitih aplikacija. Phoenix Contact može ponuditi iskustvo, znanje, stručnu pomoć i podršku kod realizacije projekata s područja:

  • Automatizacije i modernizacije tunela
  • Automatizacije funkcija ulične rasvjete
  • Automatizacije pomičnih mostova

Razvili smo rješenja  i specifične proizvode za kontrolu vodenih puteva uključujući i robusni LED signalizacijski sustav posebno prilagođen upotrebi u pomorstvu.

Radili smo na mnogim projektima modernizacije tunela u Europi, a za te projekte smo osigurali pametne kontrolne sustave povezane sa štedljivim sustavima LED rasvjete tunela.

Primjer pokazuje Phoenix Contact ATS (Advanced Tunnel Solution) kojem QPD tehnologija kabliranja omogućuje brzu instalaciju LED rasvjete, upravljačka kućišta i ATS sustave koji komuniciraju sa središnjom kontrolnom prostorijom i omogućuju jasan pregled potrebnih podataka.

Na području modernizacije ulične rasvjete Phoenix Contact proizvodi i rješenja mogu osigurati zaštitu od prestanka napajanja uzrokovanog udarom groma.

Blocktrab uređaji (odvodnici prenapona) osiguravaju pouzdanu zaštitu opreme i jednostavno se mogu ugraditi u upravljačku kutiju rasvjetnog tijela ili spojne kutije.

Nadzor sustava rasvjete

Neometana razmjena informacija i tok podataka potrebni su za nadzor rasvjetnih sustava. Takva je razmjena podataka omogućena ODP serverom koji osigurava prijenos podataka na velike udaljenosti i protok podataka od neovlaštenih upada u sustav.
Ovdje koristimo TC Mobile X300 za lokalni nadzor sustava putem mobilne mreže.

Prednosti TC Mobilea:

  • Znatno smanjenje troškova održavanja i ušteda energije kroz nadzor i dijagnostiku svih dijelova sustava
  • Prijenos svih podataka u kontrolni centar putem mobilne mreže omogućuje jednostavnu analizu i pohranu podataka
  • Automatska kontrola rasvjete koja se bazira na kalendarskim unosima prema unaprijed određenom dnevnom rasporedu

Sustavi pomičnih mostova

Bilo kakav kvar u slučaju prolaska prometa preko vodene površine pomičnim ili okretnim mostom može uzrokovati zastoj, kašnjenja i smetnje svima koji se tim prometnim putem koriste. Odrada zadatka u ovakvim slučajevima automatiziranih sustava vremenski je krirtična, pa je zato potrebna redundancija ugrađena u aplikaciju.

Iz ilustracije se vidi dizajn redundantne mreže koja osigurava osvjetljenje u slučaju kvara u hardwareu kontrolnog sustava. Ovakav tip sigurnosnog sustava upotrebljava se u tunelima koje smo ranije spomenuli, u sustavima osvjetljenja piste u zračnim lukama i vrlo često u brodskim kontrolnim sustavima. Phoenix Contact ima rješenje za sve tipove ovakvih sustava.

Sva pitanja o proizvodima i rješenjima za automatizaciju infrastrukture su dobro došla.

Obratite nam se na: info@phoenixcontact.hr

Share

Share

Tell your friends about us!

Contact

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.