Mobil Markalama | Yerinde Endüstriyel Markalama

From |

Dijital dönüşüm ile bileşen sayısının artması sonucunda, tesisat mühendisliği ve kontrol panosu üretiminde elektrikli bileşenlerin ve ekipmanların açık bir biçimde markalanması gerekmiştir. Bir uygulama ile kontrol edilebilen mobil baskı sistemleri söz konusu süreçleri kolaylaştırmaktadır.

Endüstriyel tesislerdeki uygulamalar daha karmaşık bir hal aldıkça sürekli artan talepler yerinde markalamayı önemli kılar. Klemenslerin, kabloların, ekipmanların ve tesislerin açık ve tutarlı bir biçimde markalanmasının yanı sıra; artan standartlar listesine uyumun da sağlanması gerekmektedir. Markalama kapsamındaki karakterler ve karakterlerin sayısı söz konusu standartlar tarafından tanımlanmaktadır. Söz konusu olan bağlantı panolarının endüstriyel olarak markalanması için kullanıcının gerekli endüstriyel tanımlama konusunda çok iyi bilgi ve deneyime sahip olması gerekmektedir. Artan karmaşıklık düzeyi nedeniyle markalama projeleri yalnızca sınırlı bir ölçüde geleneksel el tipi baskı sistemleri ile uygulanabilmektedir.

Markalama Sürecinin Dijitalleştirilmesi

Mobil markalama süreci, hizmet ve bakım söz konusu olduğunda özel bir avantajdır; çünkü, endüstriyel tanımlama için profesyonel markalama herhangi bir zamanda sahada kolaylıkla oluşturulabilmektedir. Söz konusu esnekliğin işi kolaylaştırması ve eksik markalamanın yanlışlıkla yeniden işlenmesinin önlemesi gerekmektedir. Özellikle bir arıza durumunda, örneğin bir veri merkezinde sorun giderme işleminin hızı ve verimliliği önemli bir rol oynamaktadır.

Tamamen mobil olan bir markalama süreci; kullanıcıyı büyük projeler üzerinde çalışırken destekleyen mobil işletim sistemleri için  yazılım gerektirmektedir. Phoenix Contact; yazıcı, yazılım ve markalama malzemeleri ile bir mobil sistem çözümü sunmaktadır. Markalama sistemi uygulaması ile birlikte yeni Thermomark GO mobil termal transfer yazıcı, akıllı cihaz üzerinden sezgisel olarak çalışarak endüstriyel tanımlamanın dijitalleşmesi sürecini yeni bir düzeye yükselten pratik bir çözüm sunmaktadır. Kullanıcılar, genel olarak yanlarında taşıdıkları akıllı telefonlarıyla yazıcı ile tam ve kolay olarak haberleşebilmektedir.

Uygulama ile Kontrol Edilen Yazıcı

Endüstriyel tesisler daha karmaşık bir hal aldıkça yaygın mobil markalama sistemleri gün geçtikçe sınırlarına ulaşmaktadır. Söz konusu süreç yazılım tarafından desteklendiği için “PROJECT complete” gibi masaüstü tabanlı markalama yazılımı da kullanılabilmektedir

Thermomark GO mobil etiket yazıcısı, Android ya da IOS ile çalışabilen akıllı telefonlara veya tabletlere kablosuz olarak bağlanmak için Bluetooth ve NFC gibi teknolojileri kullanmaktadır. Markalama sistemi uygulaması beş cihaza kadar çalıştırılabilmektedir ve bağlantı uygulama üzerinden kurulmaktadır. NFC özellikli bir cihazın olması durumunda söz konusu cihaz Thermomark GO’nun NFC arayüzü üzerinden uygulama ile otomatik olarak açılmaktadır.

Kablosuz arayüz: Markalama sistemi uygulaması NFC ya da Bluetooth aracılığıyla mobil yazıcı ile bağlantı kurmaktadır.

Yazıcı, markalama uygulamasına bağlandıktan sonra tamamen akıllı cihaz üzerinden çalıştırılabilmektedir. Uygulama, karmaşık markalamanın oluşturulması için geniş kapsamlı seçenekler sağlamaktadır ve kullanıcı da malzeme tanımı çerçevesinde markalamanın tasarımı konusunda özgürdür. Editör kullanımı ile, kullanıcının akıllı telefonunda tasarım sürecinin nihai sonucunu görmesi mümkündür. Bu şekilde markalamanın yazdırılmadan önce son kez kontrol yapmasına olanak sağlamaktadır.

Malzemenin Otomatik Tespiti

Çok sayıda düzenleme seçeneği karmaşık markalama da bile süreci kolaylaştırmaktadır. Nesne türleri; yani metin alanları, semboller, barkodlar; düzenlenebilir alanda herhangi bir yere yerleştirilebilmektedir ve gerektiğinde döndürülebilmektedir. Bunun yanı sıra, karmaşık projeler klasörler içerisinde kolay ve verimli bir biçimde organize edilebilmektedir. Bu durum da kullanıcıya karmaşık projeleri doğrudan sahada oluşturmanın etkili ve her şeyden önce basit bir yolunu sağlamaktadır.

Mobil markalama sürecinde daha fazla verimlilik için Thermomark GO otomatik malzeme algılama özelliğine sahiptir. Kullanıcı mobil yazıcıya 100’den fazla mevcut malzeme türünden birisini yüklediğinde yazıcı yüklenen malzemeyi algılamakta ve bunu uygulamada görüntülemektedir. “Akıllı Düzenleme” işlevi, ilgili malzeme açıklamasını otomatik olarak açmaktadır. Önceden oluşturulmuş projeler yüklenen malzemeye göre seçilmekte ve malzeme parametreleri de otomatik olarak ayarlanmaktadır. Akıllı menü seçimleri tüm süreç boyunca yönlendirmekte ve yalnızca belirli uygulamaya ilişkin işlevleri göstermektedir.

Dijital iş akışı: “Akıllı Düzenleme” ve Uygulama Sihirbazları gibi işlevler markalama sürecini kolaylaştırmaktadır.

Standartlara uyumlu markalama oluştururken kullanıcının genellikle söz konusu işlem ile ilgili önceden deneyime gereksinimi bulunmaktadır. Ancak, markalama sistemi uygulamasında kullanıcının herhangi bir uzman bilgisi gerektirmeksizin standartlara uyumlu ve standartlaştırılmış markalama oluşturmasına olanak tanıyan Uygulama Sihirbazları mevcuttur. Kullanıcı malzeme seçiminden standartlara uygun veri girişinden tamamlanmış baskı işine kadar tüm süreç boyunca adım adım yönlendirilmektedir. Akıllı cihazların kullanımının yasak olduğu ya da gerekli koruyucu ekipmanlarla çalıştırılmasının mümkün olmadığı uygulama alanları için de farklı bir el tipi yazıcı bulunmaktadır.

Her uygulama için: İki farklı modeli ile ihtiyaç duyulan uygulama tipine göre seçenekleri mevcuttur.

Özet

Çok farklı malzeme seçenekleri ile Thermomark GO; klemenslerin, iletkenlerin ve kabloların, ekipmanların ve tesislerin profesyonel olarak markalanması söz konusu olduğunda kullanıcı için yüksek derecede esneklik sağlamaktadır. Kullanıcı tarafından basit bir biçimde istenen uzunlukta kesilen sürekli formattaki malzemelere ek olarak uygun iletken, kablo ve ekipman markalama için önceden kesilmiş malzemeler de bulunmaktadır. Kullanıcı, sunulan işlevlerin kapsamı söz konusu olduğunda herhangi bir geleneksel masaüstü markalama sistemine rakip olan yerinde markalama için yüksek kalitede bir markalama çözümünden yararlanabilmektedir. Karmaşık markalama projeleri bile markalama sistemi uygulaması aracılığıyla hareket halindeyken kolaylıkla oluşturulabilmekte ve işlenebilmektedir. Bu durum Thermomark GO’yu profesyonel sahada endüstriyel tanımlama için ideal bir sistem çözümü haline getirmektedir.

Her Uygulama için Mobil Termal Transfer Yazıcısı

Thermomark GO ürün yelpazesi, pratik bir kartuş formatında tedarik edilen rulo malzemenin kolay mobil markalanması için tasarlanmış bir dizi farklı baskı sistemi sunmaktadır. İlk bakışta sağlanan avantajlar:

  • Hareket halindeyken kullanım: Karmaşık projeler için bile verimli yerinde markalama süreci;
  • Çok yönlü kullanım: geniş malzeme yelpazesi endüstriyel markalamada farklı uygulama alanlarına ilişkin çok sayıda ürün içermektedir;

Enerji yönetimi: Değiştirilebilir ve şarj edilebilir yüksek performanslı pilleri mevcuttur.

Share

Share

Tell your friends about us!