En uygun PCB muhafazası seçimi için önemli kriterler nelerdir?

From |

Uygulamanız için en uygun olan elektronik muhafazanın seçiminde önemli noktalar nelerdir, doğru ürün nasıl seçilir? Phoenix Contact olarak gelin size rehberlik edelim.

 

Fiyat mı? Ürün dizaynı mı?  Servis desteği mi? Tedarikçinin itibarı mı?

Aslına bakarsanız yukarıdaki hususların her biri seçimi etkileyen önemli faktörlerdir. İlk etapta kullanıcı,  muhafazayı ve sonrasında da muhafazaya uygun mekanik/elektronik komponentleri seçmelidir.

Seçim esnasında dikkate almamız gereken noktalar;

Malzeme

Yaygın olarak kullanılan, yüksek işlevselliğe sahip, hafif, tasarım açısından esnek olan 3 adet malzeme çeşidi vardır : Polikarbonat, Polyester, ABS. Ürün Standardı ve Koruma Sınıfı Ürün standardı, DIN EN 60529, sıvı partikülün yanı sıra katı partiküllere (örneğin toz) karşı korumayı belirler ve derecelendirir. IP harflerini (koruma girişi) iki basamaklı bir sayı takip eder; ilk hane katı parça koruma seviyesini gösterirken, ikinci hane sıvı giriş koruma seviyesini gösterir. Toza ve suya karşı koruma istendiği zaman tedarikçinin sağladığı IP sınıfı dikkate alınmalıdır.

Çevresel Koşullar

Muhafazanın uzun yıllar boyunca en verimli şekilde nasıl çalışacağı, ortamdaki UV ışınları, sıcaklık, hava koşulları gibi etkileri ne derece değerlendirip dikkate aldığınıza bağlıdır. Farklı malzemeler, değişik derecelerde darbe direnci sunar. Uygulamanızı zorlu çevre ve çalışma koşullarından koruyacak, en yüksek uyumu sağlayacak malzemeyi seçmek kullanım ömrünü uzatır.

Boyutlar

Bir PCB muhafazasının iç ve dış boyutları son derece önemlidir. Ne yazık ki çoğu uygulamada, ilk etapta PCB’nin seçilmesi, PCB’ye uygun muhafazanın seçimini, çözümün oluşturulma sürecini  ve tedarik aşamalarını uzatmaktadır.

Standart Muhafazaların Modifikasyona Uygunluğu

Kullanıcı olarak muhafazayı projeniz/uygulamanız doğrultusunda değiştirmeyi istemek en doğal hakkınız. Bu sebeple seçilen muhafazanın, tedarikçinin delme, baskı, renk gibi yapacağı katma değerli işlemleri desteklemesi gerekir. Bazı tedarikçiler, membranlı tuş takımı veya ekran takılması gibi komple bir çözüm olarak gelişmiş hizmetler bile sağlayabilir. “Seçtiğiniz muhafaza, beklentilerinize cevap verecek kadar çok yönlü mü?” sorusunun cevabı sizi doğru adrese götürecektir.

Montaj Kolaylığı

Karmaşık bir PCB tasarımı, muhafaza içerisindeki elektronik ve mekanik komponentlerin montajını zorlaştırabilir. Bu konu da bir muhafaza seçerken göz önünde bulundurulması gereken önemli bir noktadır. İşinizi kolaylaştıran, zaman kazandıran ve montaj esnasında sizden ekstra işçilik istemeyen muhafazalarla yola devam etmek size hız kazandıracaktır.

Phoenix Contact elektronik muhafaza serisine ulaşmak için tıklayınız.

Phoenix Contact olarak sizi ve ihtiyaçlarınızı anlıyor, uygulamanız için en doğru muhafazayı seçebilmeniz için şekil, renk ve fonksiyonlar açısından çok sayıda seçeneği bulunan geniş bir ürün yelpazesi sunuyoruz. Duvara veya raya monte edilebilen, açık griden gök mavisine kadar renk yelpazesine sahip, geniş veya daha kompakt yapılı birçok seçenek mevcut. Ürün ailesine eklenen yeni ICS (Değişken Bağlantı Teknolojili Modüler Elektronik Muhafazalar) ve diğer muhafazalarımızla ürün seçimi artık çok kolay.

https://www.phoenixcontact.com/online/portal/tr linkinden erişim sağlayabileceğiniz sayfamızda, “arama” kısmına “#0512” kodunu yazarak  “Elektronik Muhafaza Konfigüratörümüze” doğrudan erişebilirsiniz

Share

Share

Tell your friends about us!