Su arıtma tesislerinde güvenilir markalama çözümleri

From |

Su arıtma endüstrisindeki geniş tesis yapıları nedeniyle örneğin bakım çalışması sırasında tesis içindeki ulaşım önemli bir zaman alır. Bu zaman kaybı  tüm tesis içinde markalama yapıldığında da söz konusudur. Phoenix Contact’ın Mobil Thermomark Prime baskı sistemi sayesinde, kamu hizmeti şirketi AVU Netz ciddi tasarruflar sağlıyor. 

Mobil Markalama Sistemi

AVU Netz’in sloganı ve hedefi, “Tesiste Hatasızlık”tır. Yaklaşık 300 çalışanı bulunan şirket Almanya’nın Ennepe-Ruhr bölgesinde, Almanya’nın en kalabalık nüfuslu eyaleti olan Kuzey Ren-Westphalia’nın merkezinde elektrik, gaz ve su dağıtım şebekesi tedarikçisidir.Hizmet sunduğu yerler arasında Schwelm, Breckerfeld, Ennepetal, Sprockhövel, Wetter, Hattingen ve Gevelsberg kentleri yer almaktadır. AVU Netz, tüm bölge genelinde 1.800’den fazla ikmal tesisi kurmuş ve işletmektedir.

Elektrik ve gazın güvenilir dağıtımının yanısıra, temiz içme su dağıtımı da yapmaktadır. AVU içme suyu deposu – Ennepetalsperre baraj gölü – 12,3 milyon metreküpten fazla su tutmaktadır ve günde kişi başına yaklaşık 130 litre su talebini karşılamak için müşterilerine saatte yaklaşık 1200 m³ içme suyu sağlamaktadır. AVU, kendi şebeke bölgesine su temin etmek için Verbundwasserwerk Witten su arıtma tesisi, Rohland su arıtma tesisi ve müşterek Volmarstein su arıtma tesisi ile işbirliği halinde çalışmaktadır. Şirketler, Alman Gaz ve Su Kurumu (DVGW) tarafından teknik olarak güvenli işletim ve verimli proses organizasyonu için onaylanmıştır.

Tesis içersindeki teknik sistemlerin, tüm tesis bileşenlerinin detaylı ve açık bir şekilde etiketlenmesi kalite standartları için önemlidir. Bu sadece tesislerin planlama ve kurulum aşamalarında değil, tüm tadilat ve genişletmelerde de uygulanmalıdır.

 Etkili markalama

AVU Netz’in Şebeke Hizmet Sistemi Teknoloji departmanından Stephan Maubach (Şekil 3)X; “İçme suyu tedariği yüksek derecede hassastır , dolayısıyla tesiste çalışan teknisyenlerimiz, herhangi bir zamanda ve özellikle servis/bakım sırasında  tüm tesisteki sistemlere hızlı ve etkili şekilde ulaşabilmelidir.” Uzun bakım ve servis süreleri, ideal olarak kesintisiz bir işletim sistemi olması gereken dağıtım şebekesinde sıkıntı yaratabilir.

Anlamlı ve verimli tesis dokümantasyonu güvenilir bakım ve onarım işi için anahtar öneme sahiptir.Tüm elektroteknik tesis bileşenlerinin ve terminal noktalarının kapsamlı, açık ve kolayca okunabilirliğini uzun süre muhafaza edecek şekilde markalanması bu açıdan çok önemlidir. AVU Netz, uzun yıllardır kontrol kurulumlarında Phoenix Contact‘ın yazılım destekli Thermomark ROLL ve Thermomark CARD masaüstü yazıcılarını kullanmaktadır. Kontrol panosu bileşenlerinin markalanması, üretim hattının doğal bir parçasıdır. CLIP PROJECT planlama ve markalama yazılımı ile, devre şemasının tüm markalaması iki yönlü arayüzler yoluyla CAE sisteminden gönderilip, ilgili yazdırma sistemi üzerinde yazdırılır.

Mobil markalama ile maliyetlerden tasarruf

Tesis onarımları, modernizasyonlar veya genişletmeler durumunda, kontrol panosundaki yeni bileşenlerle birlikte mevcut markalama da düzenlenmelidir. AVU Netz’in kapsadığı geniş hizmet bölgesi nedeniyle, teknisyenler günlük bazda uzun mesafeler katetmelidir. Bu yolculuklar verimli zaman kullanımı açısından iyi planlanmalıdır.

Maubach; “Sahada markalama ve tesis dokümantasyonuyla ilgili problemlerimiz vardı. Yazılması gereken bilgiler kağıt üzerine elle yazılıp sahadan üretim departmanımıza, atölyeye gönderiliyordu. Bu durum, ek maliyetlere sebep oluyordu. Bu nedenle çözüm olarak sahada etiketleri hazırlayacak mobil bir cihaz arayışına girdik” diyor.

Günümüzde kamu hizmeti endüstrisi de yoğun maliyet baskısı altında ve bu baskı, şirketleri sürekli olarak yeni tasarruf olanakları aramaya ve mevcut süreçlerin verimliliğini artırmaya zorluyor. Bu bakımdan, atölye ortamında kullanılan sabit yazıcılarla aynı baskı kalitesini sağlayan mobil bir markalama cihazı ilgilerini çekti ve bataryayla çalışan bir mobil yazdırma sistemini – Phoenix Contact’ın Thermomark Prime ürününü – seçmeye karar verdiler.

Maubach, her şey hesaba katıldığında yeni prosesin sabit yazıcılarla yapılan önceki prosese göre yüzde 15 zaman tasarrufu sağladığını söyleyip sözlerine şöyle devam ediyor; “Etiketleri sahada doğrudan yazdırabildiğimizden dolayı, atölyede yeniden baskı yapmak için harcanan zamandan ciddi anlamda tasarruf ediyoruz.”

En uygun resim baskısı

Kesintisizliği sağlayabilmek için, sistemdeki ve tesisteki her bir bağlantı noktası aynı şekilde tanımlanır, belgelenir ve işaretlenir. Thermomark Prime, esnek uygulama seçenekleri, açık ve kolay okunur baskısı ile AVU Netz sistem teknisyenleri için çok önemli olan kontrol panosundaki sistemlere uygun çözümler sunabildi. Maubach, “40 yaşındaki klemensleri  bile en son yazıcı teknolojisiyle herhangi bir sorun olmaksızın işaretleyebiliyoruz” diyor.

Bir tabletle aynı şekilde çalışan cihaz üzerindeki dokunmatik ekrandan tüm Phoenix Contact baskı sistemlerinde kullanılan CLIP PROJECT markalama yazılımına ulaşmak mümkün. Bu entegre yazılımla kullanıcılar sahada gereken veriyi doğrudan cihaz üzerinden girebilir. Ayrıca, yaratılan markalama projeleri cihaz üzerindeki çeşitli arayüzler, örneğin bir USB bellek yoluyla ve hattâ kablosuz bağlantılar vasıtasıyla tak ve çalıştır fonksiyonuyla iletilebilir ve daha sonra yazdırılabilir ve/veya kaydedilebilir.

 Özet

Bölgesel dağıtım şebekesinin gerektirdiği yüksek işletimsel güvenlik düzeyi, yüksek doğruluk ve kaliteye ulaşmak ,sistem markalama ve dokümantasyonu olmadan mümkün değildir. Maubach; “Phoenix Contact’ın Thermomark Prime baskı sistemi çok kısa bir zaman içerisinde kendisini amorti etti. Şimdi sahada çok daha verimli çalışıyoruz. Mobil Thermomark Prime yazıcıyı edinmemizdeki belirleyici nedenler;yüksek esneklik, dokunmatik ekran yoluyla kolay kullanım ve Eplan CAE sistemimizle mükemmel arayüz bağlantısı oldu.” diyor. Maubach aynı zamanda başka projeleri de belirterek; “Şu anda Thermomark Prime’ı 10 kV yerel şebekelerdeki uzaktan iletim alanında kullanmayı planlıyoruz.”

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

 

Share

Share

Tell your friends about us!