Zo bouwt u een krachtig, betrouwbaar én betaalbaar industrial WLAN netwerk – Benut u de meerwaarde van smart devices voor machine-beheer

From |

Toen de iPad in 2010 op de markt kwam, was het nog moeilijk voor te stellen hoe snel dit soort tablets zou doordringen in ons dagelijkse bestaan. De verwachting was dat deze gadgets vooral door technologiefreaks gekocht zouden worden. Bijna niemand had gedacht dat de meeste huishoudens inmiddels een of zelfs meerdere tablet(s) in huis hebben.

Zakelijke toepassingen werden al helemaal niet voorzien. Zeker niet op de werkvloer, want in de productieomgving gebruikt u nu eenmaal industriële, robuuste producten die letterlijk en figuurlijk tegen een stootje kunnen. In deze blog neem ik u mee hoe de tablet toch zinvol kan worden toegepast op de werktvloer.

Smart & mobiel

Vooropgesteld: de tablet wordt nog steeds niet echt gebruikt om machines te bedienen. Hiervoor worden meestal industriële Touch Panels of Panel PC’s toegepast. Toch wordt de tablet steeds vaker op de werkvloer gesignaleerd. Vooral omdat ze smart en mobiel zijn. En dat biedt significante voordelen in de praktijk. Want ook al kan de software-engineer voor remote service op afstand inloggen in de machinebesturing, dan nog heeft hij maar een beperkt zicht op de situatie ter plekke.

In dit soort situaties biedt een smart device echt meerwaarde. Zo kan de service-engineer bijvoorbeeld dankzij de onboard camera op afstand meekijken en de operator bij de machine live aanwijzingen geven hoe hij het (mechanische) probleem kan oplossen.

Onderaan deze blog heb ik voor u een koppeling geplaatst naar een video waarin deze voordelen duidelijk naar voren komen.

WiFi rondom de machine

Om de meerwaarde van mobiele smart devices te ontsluiten, moet er rondom de machine een WLAN netwerk aanwezig zijn. Phoenix Contact heeft speciaal voor dit soort toepassingen een nieuw, krachtig en zeer betaalbaar industrieel WLAN access point ontwikkeld. Uiteraard in een zeer compacte en robuuste behuizing. Twee krachtige, geïntegreerde antennes zorgen samen met MIMO-technologie voor de beste ontvangst rondom de machine.

Robuuste montage

In tegenstelling tot de klassieke WLAN access points wordt deze nieuwe generatie niet in de schakelkast geïnstalleerd, maar net als een antenne direct op de machine gemonteerd. Natuurlijk is er bij de ontwikkeling rekening gehouden met montage-gemak: het WLAN-access point wordt snel en eenvoudig door middel van enkelgatsmontage bevestigd. De aansluiting vindt net als voorheen van binnenuit plaats, met een COMBICON-connector en een RJ45 Ethernet-connector. En dankzij de uiterst robuuste behuizing voldoet u aan een andere belangrijk eis: uw access point is bestand tegen hogere mechanische belastingen en is daarmee stootvast volgens IK08. Zo creëert u dus een robuust WLAN netwerk met alle voordelen van dien.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het benutten van smart devices in een industriële omgeving en onze unieke access points? Klik dan hier voor meer informatie en bekijk de volgende instructieve video’s:

Video_Mobile control app

TRUMPF laser cutting: MobileControl App – Your machine always in view

Video_Wireless access points

The WLAN solution for machine building

WLAN testset lenen

Share

Share

Tell your friends about us!

Contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *