Phoenix Contact schiet Rope Solutions te hulp “De RPI-BC behuizing kwam precies op het juiste moment.”

From |

Rope Solutions uit Zwolle ontwikkelt slimme software en elektronica voor opdrachtgevers in uiteenlopende branches. Zoals systemen voor ballistische tests bij TNO, luchtbehandelingsystemen, koel-vries controllers en gebouwbeheersystemen. Voor de ontwikkeling van een nieuw besturingsplatform voor de schietbanen van de Politie schoot Phoenix Contact te hulp.

“Slimme software is geen hocus pocus”, vindt Per Cramer, mede-eigenaar van Rope Solutions. “En dat is slim zakendoen ook niet. Als je je klanten topkwaliteit wil leveren, dan zoek je daar de juiste leveranciers bij. Onze samenwerking met Phoenix Contact is dan ook niet meer dan logisch. Al heb ik lang gedacht dat wij als kleine speler niet interessant genoeg zouden zijn.”

Modulio van Rope

“Wij passen al een aantal jaren Phoenix-producten toe in onze oplossingen. Standaard behuizingen uit de BC–serie bijvoorbeeld en verschillende printplaatconnectoren. Voor het besturingsplatform dat wij samen met een Friese partner voor de schietbanen van de Politie ontwikkelen, passen we ons systeem Modulio toe. Dat bestaat onder meer uit een Raspberry Pi 3 en verschillende andere componenten die samen in een behuizing op maat geplaatst worden.”

Op zoek naar maatwerk

“Ons ‘probleem’ bij dit project was, dat de meeste behuizingen voor Raspberry’ pi’s alleen plaats bieden voor het eigenlijke board van de computer. Terwijl wij een ander processorboard wilden gebruiken en een aantal andere toevoegingen. Daarnaast kunnen deze standaardbehuizingen vaak alleen optioneel aan de wand gemonteerd worden. Wij zochten echter naar een oplossing waarbij de behuizing direct in de schakelkast geklikt kon worden. Dan kom je al snel uit op een een maatwerk-behuizing dus startten we zelf met de ontwikkeling ervan. Toen kregen we een mailing van Phoenix Contact over de RPI-BC, speciaal ontwikkeld voor de Raspberry Pi. Het product waar wij naar op zoek waren, hadden zij al ontwikkeld.”

Rechtstreeks aan tafel

“De Phoenix-producten die wij toepassen in onze oplossingen, bestelden we nooit rechtsreeks, maar via de groothandel. Omdat we dachten dat wij met onze kleine oplages niet interessant genoeg waren voor Phoenix Contact. Maar het tegendeel is waar. Het blijkt juist dat rechtstreeks contact voor ons beiden interessant is. Je kunt sneller schakelen als je vragen over producten hebt of tegen ontwerpvraagstukken aanloopt en je deelt kennis en ervaringen. En dan is het heel interessant om direct aan tafel te zitten met de wereldmarktleider. Want dat zijn ze echt!”

De standaard in elektrotechniek

“Wij laten veel van wat wij ontwikkelen, maken in China. En daar kun je vaak soortgelijke producten kopen die ook Phoenix Contact in het leveringsprogramma heeft. Ze kunnen goed kopiëren in Azië en goedkoper leveren, maar de kwaliteit is beduidend minder. Als wij connectoren toepassen in kritische omgevingen, bijvoorbeeld in mestdrooginstallaties of luchtbehandelingsinstallaties, dan zie je dat dat Chinese spul al binnen een half jaar gaat roesten en oxideren. We hebben het wel geprobeerd, maar zijn er ook heel snel weer vanaf gestapt. Phoenix Contact zet wat dat betreft echt de standaard in elektrotechniek. En met slimme productinnovaties zoals de RPI-BC behuizing schoten ze ons te hulp op precies het juiste moment.”

Share

Share

Tell your friends about us!

Contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *