Kan industriële productie van morgen nog zonder de Cloud? Genoeg redenen om voor deze oplossing te kiezen!

From |

Binnen de kantoorautomatisering en thuisgebruik is werken in de Cloud al volledig ingeburgerd. Inmiddels doet de Cloud ook steeds meer z’n intrede in de industriële automatisering. Hier wordt deze oplossing al enige tijd benut voor remote service. Sinds kort wordt de Cloud ook voor informatie-uitwisseling tussen industriële automatiseringssystemen en applicaties gebruikt. Wat zijn dan de voordelen?

Er zijn verschillende oplossingen om machines en installaties met de Cloud te koppelen. Zo bouwt de één aan een intelligent en open Cloud-platform dat data voor digitale diensten binnen de industrie verzamelt. Terwijl de ander de nieuwste informatietechnologie koppelt aan een belangrijke industriële communicatiestandaard, met als doel om digitale diensten eenvoudig toegankelijk te maken voor PLC-programmeurs.

Een belangrijke stap in Industrie 4.0

Toeleveranciers voor industriële automatisering zien de digitale diensten in de Cloud als een belangrijke stap voorwaarts naar Industrie 4.0. En dit gaat verder dan alleen het loggen van data. Phoenix Contact heeft in dit kader Proficloud ontwikkeld, waarmee iedereen diensten kan aanbieden voor toepassing in besturings- en Profinet-systemen. Via eenvoudig toegankelijke clouddiensten levert dit industriële automatiseringsengineers onbegrensde mogelijkheden op.

Informatie ontsluiten

Zo kunnen PLC-programmeurs via de Proficloud informatie van het internet eenvoudig ontsluiten en kunnen zij hun programma’s koppelen aan bijvoorbeeld de verwachte weersinformatie of de actuele waterhoogten. Ook kunnen we dankzij de Cloud complexe wiskundige bewerkingen laten uitvoeren of verschillende industriële automatiseringssystemen informatie met elkaar laten uitwisselen.

Wat levert het op?

Een ding weten we zeker: wanneer straks alles en iedereen ‘online’ is, brengt dit (extra) kosten met zich mee. Maar levert het ook wat op? Onder de streep willen we uiteindelijk een positief saldo overhouden. Ik verwacht dat de onbegrensde mogelijkheden van Clouddiensten wezenlijke voordelen zullen bieden voor de industriële productie van morgen en dat een investering hierin per saldo al snel voordelig zal uitpakken.

Uw reacties zijn welkom!

Hoe denkt u over de toekomst van Cloud voor industriële productieprocessen? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden van Proficloud? Laat dit gerust weten in de comments. Daar kunnen wij met z’n allen van leren.

Ik ben benieuwd naar uw reacties!

Call to action banner_ATS

Share

Share

Tell your friends about us!

Contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *