Industriële productie van morgen kan niet zonder de Cloud. Toch?

From |

Binnen de kantoorautomatisering kennen we het al een geruime tijd en voor thuisgebruik is het inmiddels ook ingeburgerd: werken in de Cloud. Microsoft biedt hiervoor bijvoorbeeld Office 365 aan en inmiddels hebben ook enkele toon aangevende leveranciers voor de industriële automatisering de Cloud ontdekt. Deze laatste groep gebruikt deze oplossing al langere tijd voor remote service en sinds kort ook voor informatie uitwisseling tussen de industriële automatiseringssystemen en applicaties.

Hoe wordt deze nieuwste informatietechnologie toegepast in de industrie?

Inmiddels zijn er verschillende oplossingen om de machines en installaties met de Cloud te koppelen. Zo bouwt de één aan een intelligent en open Cloud platform welke data voor digitale diensten binnen de industrie verzameld. De ander koppelt de nieuwste informatietechnologie aan een belangrijke industriële communicatie standaard. Met als doel om zo digitale diensten eenvoudig toegankelijk te maken voor PLC programmeurs.

Werken in de Cloud is een belangrijke stap in de richting van Industrie 4.0

Leveranciers voor de industriële automatisering zien de digitale diensten in de Cloud als een belangrijke stap naar Industrie 4.0. En dit gaat verder dan alleen data te loggen. Andere mogelijkheden die het ons biedt zijn bijvoorbeeld het eenvoudig ontsluiten van informatie van het internet voor PLC programmeurs zoals de actuele en verwachte weersinformatie of waterhoogten, complexe wiskundige bewerkingen laten uitvoeren of verschillende industriële automatiseringssystemen informatie met elkaar laten uitwisselen.

Wat levert het op?

Wat we zeker weten is dat wanneer straks alles en iedereen ‘online’ is, dit (extra) kosten met zich mee brengt. Maar levert het ook wat op? Onder de streep willen we uiteindelijk meer overhouden dan het ons kost of gekost heeft. Bert van der Linden, Senior Lecturer IA &
IT (ATS) geeft hierover zijn visie in Update, het klantenmagazine van Phoenix Contact B.V. Hij geeft aan dat velen de ROI van Industrie 4.0 (nog) niet zien of herkennen, omdat we vaak denken in oude concepten en ideeën.

Lees het hele verhaal

Ik verwacht dat de onbegrensde mogelijkheden van Cloud diensten wezenlijke voordelen zullen bieden voor de industriële productie van morgen en ben benieuwd hoe jij daar over denkt!

Share

Share

Tell your friends about us!

Contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *