THERMOMARK PRIME

Etiketten en labels printen; het kan nu ook mobiel

From |

Vraagje: hoe werkt uw monteur die onderdelen en bekabeling van labels en etiketten moet voorzien? Krijgt hij een voorgeprint stickervel mee, met alle kans op fouten? Of gaat hij steeds naar een centrale printer, met alle tijdverlies van dien? Mocht dat zo zijn, dan hebben we goed nieuws voor u: mobiel printen.

In de machinebouw en assemblage zijn gemarkeerde labels en etiketten onmisbaar. Zij geven onderhouds- en storingsteams snel inzicht in de verschillende functies. Of dat nu om componenten, bekabeling of schakelaars gaat. Het is dan ook zaak dat deze aanduidingen zorgvuldig en direct worden aangebracht. In de werkplaats kan dit tot veel geloop van monteurs leiden. Want de printer ‘staat natuurlijk altijd ergens anders’. Kortom zoals het nu gaat, gebeurt het printen van labels en etiketten vaak inefficiënt en tijdrovend.

De oplossing heet: mobiel printen

THERMOMARK PRIMEEn dan heb ik het nog niet eens over de problemen in het veld gehad. Op locatie moet het labelen tijdens service- en storingswerk vaak ‘spontaan’ gebeuren. Dat vraagt dus om een flexibele oplossing. Gelukkig is die er inmiddels in de vorm van uiterst compacte mobiele printers. Hiermee kunnen op elke werkplek, zonder externe voedingsspanning alle soorten etiketten en labels geprint worden. De voordelen en mogelijkheden van zo’n mobiele labelprinter zijn dan ook legio.

Ik zet ze voor u op een rij:

1 Compact en flexibel

De nieuwe generatie mobiele printers is handheld en dus overal mee naar toe te nemen. Het design is robuust en berekend op de omstandigheden in de dagelijkse praktijk.

2 Altijd live!

Een krachtige batterij maakt de aanwezigheid van externe stroombronnen overbodig. Monteurs kunnen dan ook op elke locatie – waar ook ter wereld – printen. (Dus ook op hun eigen werkplek in de werkplaats).

3 Geïntegreerde software

U heeft voortaan voor het printwerk geen PC of laptop meer nodig. De mobiele printers zijn zelf voorzien van veelzijdige software waarmee printdata eenvoudig worden gegenereerd. De printgegevens kunnen bovendien centraal worden beheerd: dankzij een standaard ingebouwde USB-connectie kunnen alle belangrijke data centraal worden opgeslagen in de betreffende productdossiers.

4 Voor alle markeringsmateriaal

Hoe klein ook, de mobiele printer kan in 7 verschillende kleuren printen en is geschikt voor het bedrukken van kunststof labels in vele vormen en formaten.

5 Voor vele doeleinden

Naast het labelen van componenten en kabels kan de printer ook etiketten genereren met veiligheidsvoorschriften en bijvoorbeeld gebruiksaanwijzingen.

6 Veelzijdig in schrift 

De mobiele printer kan niet alleen cijfers en lettertekens afdrukken, maar ook barcodes en allerlei nuttige symbolen.

Er mogen best eisen gesteld worden

De kwaliteit en duurzaamheid van het printwerk dienen uiteraard aan hoge eisen te voldoen. Vaak zijn de labels en etiketten ‘behuisd’ in een onderkomen met sterk wisselende condities. De aangebrachte coderingen moeten ook bij blootstelling aan hoge en extreem lage temperaturen en hoge vochtigheidsomstandigheden duidelijk leesbaar blijven.

Makkelijk in gebruik

Ook aan de bediening van mobiele printers mag u de nodige eisen stellen. Het gebruik moet eenvoudig en mogelijk zijn voor medewerkers met uiteenlopende opleidingsniveaus, zonder uitvoerige aanvullende trainingen. Een touch screen met intuïtieve bediening en geïntegreerde instructie video’s bieden hier al snel uitkomst.

Vraag gerust

De techniek is inmiddels zo ver: het coderen en labelen van onderdelen kan voortaan met een mobiele printer probleemloos op elke locatie worden uitgevoerd. Dat maakt het werk van uw productiemonteurs én van onderhoudsteams efficiënter en helpt fouten, die grote gevolgen kunnen hebben, voorkomen. Mocht u vragen hebben over de mogelijkheden van mobiel printen, schroom dan niet om deze aan mij voor te leggen. Samen kunnen we dan kijken, wat voor uw situatie een passende oplossing is. Wij hebben documentatie en samples voor u klaar liggen en tijdens een demo kunt u zelf de mogelijkheden in de praktijk ervaren.

Gratis Demo mobiel printen

Share

Share

Tell your friends about us!

Contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *