Uitpakken, aansluiten, klaar

Toenemende gebouwautomatisering vraagt om intelligente verdelerblokken

From |

In moderne gebouwen speelt automatisering een steeds belangrijker rol. Hierbij neemt het aantal sensoren en actoren toe. Met als gevolg dat ook de benodigde tijd voor het verdelen of verzamelen van potentialen toeneemt. Dat vraagt om een nieuwe generatie verdelerblokken die montagetijd verkorten. Gelukkig zijn deze nu voorhanden!

Continue reading

Studenten van vier opleidingen van de Fontys Hogeschool Engineering & Automotive

Studenten Fontys Hogeschool geloven in duurzaamheid

From |

Studenten van vier opleidingen van de Fontys Hogeschool Engineering & Automotive, rijden op 9 juni met twee zelfgebouwde, elektrische voertuigen van Eindhoven naar de Formule E in Berlijn. Met deze race over 700 kilometer willen ze aantonen dat kleine, elektrische voertuigen ook een grote afstand kunnen afleggen. Phoenix Contact leverde behalve de laadkabels en inlets, ook input voor een onconventioneel laadsysteem met een CCS-kabel.

Continue reading

De carrosserieën staan op een transportsysteem dat door koppelbare hybride motorstarters wordt aangestuurd

Altijd en overal informatie over de motorstatus – lees hoe Dürr Systems koppelbare hybride motorstarters in de transporttechniek gebruikt

From |

Dürr Systems AG levert over de hele wereld de transporttechniek voor het transporteren van carrosserieën tijdens het lakken en de eindmontage. Met koppelbare hybride motorstarters zijn de gegevens van de motoren direct en wereldwijd beschikbaar.

In alle half- of volautomatische productieprocessen gaat het om beweging: in een richting of in voortdurend wisselende richtingen, voor het positioneren van de te bewerken producten, voor het toevoeren of afvoeren van componenten of voor het transporteren ervan naar andere bewerkingsstations. Veel van deze taken worden uitgevoerd door toerentalgeregelde of servoaandrijvingen. Voor minder intensieve transportwerkzaamheden worden nog steeds eenvoudige motorstarters of combinaties zonder toerentalregeling – bijvoorbeeld relais, halfgeleiderstarters of hybride motorstarters – gebruikt. Ook Dürr Systems AG gebruikt deze uitvoeringen voor het aansturen van motoren.

Continue reading

Zes doorslaggevende redenen om voor M12 connectoren te kiezen

Zes doorslaggevende redenen om voor M12 connectoren te kiezen

From |

De moderne machinebouwer weet wat hem te doen staat: steeds meer modulair bouwen en flexibel aan de vraag van de klant beantwoorden. Voeg hierbij de trend dat er meer en meer dataverkeer met en in de machine plaatsvindt om prestaties en status te meten. Maar ook de roep om met universele standaards te werken. Ook op het gebied van connectoren. M12 connectoren passen prachtig in dit plaatje. Daarom 6 redenen om hiervoor te kiezen.

Continue reading

Beveilig stroomlussen nu vanaf een bouwbreedte van 3,5 mm

Voorkom machinestilstand door overspanning, de schade kan enorm zijn

From |

Beveilig stroomlussen nu vanaf een bouwbreedte van 3,5 mm

Bij geautomatiseerde processen draait alles om beschikbaarheid. Meet- en regeltechniek zijn hierin een fundamenteel onderdeel, waarvan de werking te allen tijde gewaarborgd moet zijn. Overspanning – bijvoorbeeld door blikseminslag – vormt hier een belangrijke bedreiging. Zeker nu het klimaat verandert en blikseminslag steeds meer zal optreden, is een goede overspanningsbeveiliging onmisbaar. In dit artikel een aantal handig tips.

Continue reading

THERMOMARK PRIME

Etiketten en labels printen; het kan nu ook mobiel

From |

Vraagje: hoe werkt uw monteur die onderdelen en bekabeling van labels en etiketten moet voorzien? Krijgt hij een voorgeprint stickervel mee, met alle kans op fouten? Of gaat hij steeds naar een centrale printer, met alle tijdverlies van dien? Mocht dat zo zijn, dan hebben we goed nieuws voor u: mobiel printen.

Continue reading

NFC-interface

Kunt u een dag zonder voeding?

From |

Voor een maximale beschikbaarheid van installaties is o.a. de voeding essentieel. Een voeding die zekeringen betrouwbaar af kan schakelen en met uitgangskarakteristieken die u aan uw installatie aan kunt passen. Met daarnaast een uitgebreide configureerbare monitoring. Dit garandeert de beschikbaarheid van de installatie!

Welke eigenschappen moet deze voeding dan hebben?

Continue reading

Functional safety and IT security

Eigen veiligheid eerst!

From |

Elke EHBO-er weet het, (eigen) veiligheid gaat boven alles! In de industriële automatisering is het al niet anders. We zijn er ons al jaren van bewust dat we de (niet oplettende) mens moeten beschermen tegen de mogelijke gevaren van de machine. Maar nu we de machines steeds vaker koppelen aan het internet moeten we de machines ook beschermen tegen de (kwaadwillende) mens! Voor beide situaties hanteren wij het woord veiligheid maar de engelse taal kent voor iedere situatie een passend woord, namelijk safety en security.

Continue reading