Održan prvi seminar pod nazivom : “Digitalni alati za projektiranje NN sustava u energetici“

From |

For the English version of the article, please click HERE.

U četvrtak 22.11.2018 u kongresnom centru hotela Antunović u Zagrebu održan je prvi seminar pod nazivom „Digitalni alati za projektiranje NN sustava u energetici“.

Skup su organizirali lokalni uredi njemačkih kompanija Phoenix Contact i Rittal. Obje kompanije su lideri u svojim segmentima poslovanja ali i tehnološki predvodnici kada su u pitanju rješenja za industrijske sustave napajanja, industrijsku automatizaciju i industrijski IT. Osnovna  tema seminara bila je digitalizacija cjelokupnih procesa u elektroenergetskoj industriji s naglaskom na digitalizaciju procesa izrade niskonaponskih ormara.

Izrada elektrotehničkih projekata, kao osnova za izradu niskonaponskih ormara, također se digitalizirala i upravo je taj proces ključan za uspješno i kompetitivno poslovanje kompanija iz tog područja industrije. Digitalizacija poslovanja kroz čitav tehnološki proces, od izrade električnih shema i priključnih planova do proizvodnje svih vrsta niskonaponskih razvodnih ormara, nemoguća je bez implementacije različitih digitalnih alata danas dostupnih na tržištu.

Phoenix Contact i Rittal predstavili su svoje digitalne alate koji znatno olakšavaju i ubrzavaju  izradu projekata ali koji uz to, kroz kompatibilnost sa drugim najvažnijim digitalnim inženjerskim alatima, olakšavaju i ubrzavaju rad u svim segmentima tehnološkog procesa proizvodnje niskonaponskih ormara.

Uz predavače iz Phoenix Contacta i Rittala na skupu su sudjelovala i dva gosta predavača koji su sudionicima seminara predstavili novu normu za izradu niskonaponskih ormara.

HRN EN 61439 kao i primjer organizacije moderne kompanije koja proizvodi najsloženije ormare upravljanja namjenjene zahtjevnom tržištu strojogradnje u tehnološki razvijenim zemljama.

Posebni dio seminara bio je rezerviran za stručne radionice. Phoenix Contact, Rittal i EPLAN (Omiko) timovi su u pet različitih radionica sudionicima demonstirali dostupne digitalne alate kao i njihove mogućnosti. Interaktivni koncept radionica rezultirao je velikim interesom svih prisutnih na seminaru te je ocijenjen kao odlična prilika za postavljanje pitanja, razmjenu iskustava i diskusiju.

S obzirom na veliki odziv sudionika (više od pedeset prijava) kao i pozitivne komentare na odabrene teme i formu seminara ovim putem ujedno najavljujemo i nove seminare s istom tematikom koje ćemo realizirati tijekom 2019. Godine.

Vidimo se uskoro!

Do tada, veliki pozdrav od lokalnih Phoenix Contact i Rittal timova!

 

 

 

Share

Share

Tell your friends about us!

Contact

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.