Phoenix Contact & het Punch Powertrain Solar Team, een geslaagde combinatie.

From |

Van 18 tot 25 oktober 2015 werd de prestigieuze World Solar Challenge race in Australië gereden.

Zestien Belgische studenten van de studierichtingen industrieel ingenieur elektromechanica en elektronica van campus Groep T van de KU Leuven vormden het team achter het Punch Powertrain Solar Team. Ze hadden vijftien maanden voor het ontwerpen en bouwen van hun zonnewagen, de ‘Punch One’, om ermee deel te nemen aan de World Solar Challenge 2015, het officieuze wereldkampioenschap voor zonnewagens.

De 'Punch One'. Foto Geert Vanden Wijngaert

De ‘Punch One’. Foto Geert Vanden Wijngaert

De Punch One werd uiteindelijk verdienstelijk 5e na een spannende en incidentrijke race van Darwin naar Adelaide, 3000 km dwars doorheen de prachtige Australische outback. De studenten mikten samen met professioneel racepiloot Bert Longin op een plaats in de top drie maar door brute pech is dat niet gelukt. Er namen 45 teams uit 25 landen deel aan de race.

Het Punch Powertrain Solar Team bij de aankomst in Adelaide. Foto: Geert Vanden Wijngaert

Het Punch Powertrain Solar Team bij de aankomst in Adelaide. Foto: Geert Vanden Wijngaert

Maar belangrijker nog dan het resultaat is de evolutie die de technologie van de zonnewagen doorheen de jaren doorgemaakt heeft. Een evolutie die Phoenix Contact België van nabij heeft kunnen volgen aangezien we al materiaalsponsor zijn sinds het begin van de bouw van de allereerste wagen. Dit vanuit de sterke overtuiging dat een nauwe samenwerking tussen hogescholen of universiteiten en bedrijven de toekomstige industriële economie ten goede komt. En als we daarbij onze schouders kunnen steken onder een 100% ecologisch project dan wordt een dergelijke samenwerking alleen maar aangenamer.

Het is een huizenhoog cliché maar de technologie staat niet stil, en zeker niet bij Phoenix Contact. Op die manier dragen wij jaar na jaar ons steentje bij met onze expertise en voorstellen voor de beste technologische oplossing inzake industriële aansluittechnologie, markeringssystemen, kabelverbindingen, connectoren, DC-voedingen, betrouwbare draadloze bluetooth communicatiesystemen en diverse gereedschappen. Materiaal dat we graag sponsoren als dat het team en de zonnewagen naar een hoger niveau kan stuwen.

Phoenix Contact - materiaalsponsor Punch Powertrain Solar Team

De grote thema’s waarbinnen we verschillende producten sponsoren aan het Punch Powertrain Solar Team.

Hun en onze slogan, ‘Perfecting Performance’ (Solar team) en ‘Inspiring Innovations’ (Phoenix Contact) vullen elkaar overigens perfect aan. Het is dan ook dankzij deze ingesteldheid dat het Solar Team er jaar na jaar in slaagt hun wagen beter te maken.
Efficiënter, gestroomlijnder, sneller, groener,…

Wenst u meer informatie over bovenstaande producten of de manier waarop we dit project hebben aangepakt? Neem dan contact op met de verantwoordelijke product managers Willy Serneels of Gert Dierckx. Zij helpen u graag verder.

Lees het verslag van de race of bekijk de video:

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

Share

Share

Tell your friends about us!

Contacteer ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *