Innovate or die

From |

Geschreven door Gert Dierckx, Product Manager Device Connections. 

header blog ME housing

In een vorige blogpost haalde ik al aan dat we bij Phoenix Contact een groot en divers aanbod behuizingen hebben. Zo’n diversiteit creëer je natuurlijk niet van de ene dag op de andere, daarom schets ik graag even kort het verhaal achter onze ME familie.ME ME-MAX

Toen we in 1996 de ME behuizing (video)  gebruikten voor onze analoge omvormers, zagen we dat er nood was aan nog meer plaats in de behuizing.

Vandaar dat we op de proppen kwamen met ME MAX. Het duidelijke verschil tussen ME en ME MAX is de montage en het aantal connecties.

Om u het leven gemakkelijker te maken hebben we een zeer eenvoudige selectietool.
Zo krijgt u snel uw pcb volledig uitgetekend. ME PLC

In 2013 kwam de ME PLC (video) erbij. Dit is de grootste behuizing in ons gamma waardoor je tot 15,000mm² aan componenten en banen kan plaatsen. Dit was overigens onze eerste behuizing waar je langs voor kan bedienen.

 

ME IO

 

In 2014 verwelkomden we de ME IO (video) met zijn zeer compacte vorm tot 36 connecties. Dit jaar stellen we op de Hannover Messe enkele varianten voor. Zo zijn er mogelijkheden tot 54 connecties, integratie van een scherm en bredere versies.

 

Interessant aan de hele ME familie is dat je aanzienlijk veel bedrading kan reduceren door gebruik van het veilige bussysteem. Deze wordt in de DIN-rail geplaatst waardoor dit mooi weggewerkt is en ook zeer goed beschermd wordt tegen mogelijke elektromagnetische (EMC) storingen.

Heb je het gevoel dat er nog functionaliteiten ontbreken? Laat het ons weten!

Ben je geïnteresseerd in een sample en een demobezoek? Geen probleem, wij komen bij je langs! Of ga zelf aan de slag met je eigen developer kit.  Nog niet genoeg? We stellen je ook de 3D-bestanden ter beschikking! Je vindt ze in het tabblad ‘downloads’ bij elke specifieke behuizing op onze website.
gadget
Vraag je een demobezoek aan of stuur je je project in dan bezorgen wij jou snel een handige smartphone-hoes!

Voor meer informatie over onze behuizingssystemen, of met vragen voor een specifiek project, neem vrijblijvend contact op via gdierckx@phoenixcontact.be

Share

Share

Tell your friends about us!

Contacteer ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *