Eerste Nederlandstalig Cyber Compendium

From |

Dat er virussen bestaan, weet elke PC-gebruiker tegenwoordig wel. Dat een beveiliging noodzakelijk is om te voorkomen dat de bankrekening geplunderd wordt, is ook eigenlijk wel bekend. Maar na de ontdekking van het Stuxnet virus steeg de belangstelling voor de beveiliging van industriële besturingssystemen enorm, zowel vanuit de industrie en de overheid als vanuit de hackers.

cyber compendium phoenix contact

Inhoud

De eerste helft van het boek is bedoeld om in gewoon Nederlands een inleiding te geven in de veelomvattende wereld van de industriële cybersecurity en “hacken”, waarom dit kan, wat er allemaal mogelijk is, voor welke uitdagingen de industrie staat, gevolgd door wat tips om er iets aan te doen.

Het tweede deel van het boek houdt zich alleen maar bezig met het jargon uit de cybersecuritywereld: “Trojan”, “Ping of death”, “Worm”, “Forever Day” enzovoorts. Deze worden hier kort en krachtig uitgelegdomdat vaak in de verste verte niet te raden is wat het ook maar zou kunnen zijn.

Bekijk het inkijkexemplaar

Vraag uw gratis exemplaar van het Cyber Compendium aan!

Dit Cyber Compendium is als boek of E-book gratis beschikbaar voor iedereen die werkzaam is in, of studeert voor een baan in de industriële automatisering en raakvlakken heeft met Cyber Security. Wanneer u het Cyber Compendium aanvraagt, zullen we enkele weken nadat we het boek aan u hebben verstuurd, contact met u opnemen.

Wanneer u het boek of E-book aanvraagt, vragen we om uw zakelijke adres gegevens. Deze gegevens zijn bij ons in veilige handen en we gebruiken ze alleen om u in de toekomst te informeren over onze Industrial Ethernet & Security producten, oplossingen en diensten.

Gratis Cyber Compendium aanvragen

Ontdek de oplossingen van Phoenix Contact voor industrieel internet

Over de Auteur

Rob Hulsebos

Rob Hulsebos, auteur Cyber Compendium

Rob Hulsebos hielp in 2010 mee bij de ontcijfering van het Stuxnet virus en publiceert sindsdien over actuele ontwikkelingen rondom industriële cybersecurity.

In samenwerking met Phoenix Contact heeft hij dit Cyber Compendium geschreven dat bedoeld is als inleiding tot de zeer uitgebreide en dynamische wereld van de (industriële) cybersecurity. Het boek is geschreven vanuit de praktijk en herkenbaar voor iedereen die werkzaam is in de industrie.

De mening van anderen over het boek

“Dit Cyber Compendium is een laagdrempelig boek over Cybersecurity in de industriële
automatisering. Het beschikt over een duidelijke en complete structuur, zinvolle tips en praktische voorbeelden. Een aanrader voor iedereen die voor het eerst te maken krijgt met Cybersecurity in de industriële automatisering.”

Bert van der Linden, Senior Lecturer IA & IT bij ATS Applied Tech Systems B.V.

“Dit compendium leest prettig, draagt zeker bij tot de bewustwording van de gevaren van industriële security en geeft praktische tips hoe hier mee om kan worden gegaan”

Henk Capoen, Lecturer Industrial Automation at Ghent University

Share

Share

Tell your friends about us!

Contacteer ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *