Ons nieuw kantoorgebouw werd feestelijk geopend!

From |

Geschreven door Steven Criel, General Manager van Phoenix Contact België & Luxemburg. 

Phoenix Contact nieuw gebouw Zaventem

Ons gloednieuwe kantoor draagt een visie uit én stelt expertise tentoon

Steven Criel

Steven Criel – General Manager Phoenix Contact België en Luxemburg

Vorige week openden we onder grote belangstelling onze nieuwe kantoren in Zaventem. Een staaltje toparchitectuur waar we trots op zijn. Want het gebouw toont niet alleen dat ons bedrijf klaar is voor de toekomst, het onderstreept ook de meerwaarde van onze oplossingen en producten in een snel veranderende wereld.

Ongetwijfeld zullen velen verbaasd opkijken wanneer ze ons een bezoek brengen in onze nieuwe vestiging: het contrast met onze vroegere kantoren kan haast niet groter zijn. Heb je het bouwproces gemist? Met deze video herbeleef je het in twee minuten:

Innovatie zit in ons DNA

Ons nieuwe gebouw is de perfecte weerspiegeling van waar we als bedrijf voor staan: een combinatie van Duitse ‘Gründlichkeit’ en Belgische kwaliteitszin. Tegelijk is het ook een schoolvoorbeeld van hoe sterk we staan in gebouwautomatisering, een van onze kernactiviteiten.

Continue reading

Elektrische voertuigen opladen: de ene connector is de andere niet

From |
Stefan Kerkhofs

Stefan Kerkhofs – Industry Manager Automotive/Building

Geschreven door Stefan Kerkhofs, Industry Manager Automotive/Building.

Elektrovoertuigen – deels of volledig aangedreven door een elektrische motor – zijn niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. Behalve de zuiver elektrische en hybride wagens bestaan er intussen ook sportwagens voor hoge prestaties en zelfs formule 1-wagens met een Energy Recovery System (ERS).
Cruciaal voor het gebruik én het bereik van elektrische vierwielers is de toegang tot laadstations. En dat vraagt om de nodige technologische oplaadinfrastructuur. Maar welke standaarden voor oplaadconnectoren bestaan er? En hoe gaat het opladen in zijn werk? We maken je wegwijs in de wereld van laadstekkers en oplaadmethodes.

De verschillende standaarden oplaadconnectoren

Hoewel er met verschillende standaarden connectoren gestreefd wordt naar een universele toegang tot laadstations, is de ene oplaadconnector nog steeds de andere niet. Een overzicht:

e-mobility-connectors

Oplaadconnectoren in de VS en Japan (type 1) en in Europa (type 2) mogen dan wel een verschillend stekkerdesign hebben, ze ondersteunen beide wisselstroom, gelijkstroom en de combinatie daarvan. De standaard in China (type 3) ondersteunt dan weer enkel wisselstroom en gelijkstroom.

De drie types AC-oplaadconnectoren zijn bij Phoenix Contact sinds kort ook beschikbaar in een nieuw en handig design, ontwikkeld volgens de vereisten binnen de auto-industrie. Net zoals de eerdere designs – die nog steeds beschikbaar zijn – zijn de nieuwe connectoren gebaseerd op robuuste en hoogwaardige materialen. Continue reading

Innovate or die

From |

Geschreven door Gert Dierckx, Product Manager Device Connections. 

header blog ME housing

In een vorige blogpost haalde ik al aan dat we bij Phoenix Contact een groot en divers aanbod behuizingen hebben. Zo’n diversiteit creëer je natuurlijk niet van de ene dag op de andere, daarom schets ik graag even kort het verhaal achter onze ME familie.ME ME-MAX

Toen we in 1996 de ME behuizing (video)  gebruikten voor onze analoge omvormers, zagen we dat er nood was aan nog meer plaats in de behuizing.

Vandaar dat we op de proppen kwamen met ME MAX. Het duidelijke verschil tussen ME en ME MAX is de montage en het aantal connecties.

Om u het leven gemakkelijker te maken hebben we een zeer eenvoudige selectietool.
Zo krijgt u snel uw pcb volledig uitgetekend.  Continue reading

Phoenix Contact & het Punch Powertrain Solar Team, een geslaagde combinatie.

From |

Van 18 tot 25 oktober 2015 werd de prestigieuze World Solar Challenge race in Australië gereden.

Zestien Belgische studenten van de studierichtingen industrieel ingenieur elektromechanica en elektronica van campus Groep T van de KU Leuven vormden het team achter het Punch Powertrain Solar Team. Ze hadden vijftien maanden voor het ontwerpen en bouwen van hun zonnewagen, de ‘Punch One’, om ermee deel te nemen aan de World Solar Challenge 2015, het officieuze wereldkampioenschap voor zonnewagens.

De 'Punch One'. Foto Geert Vanden Wijngaert

De ‘Punch One’. Foto Geert Vanden Wijngaert

De Punch One werd uiteindelijk verdienstelijk 5e na een spannende en incidentrijke race van Darwin naar Adelaide, 3000 km dwars doorheen de prachtige Australische outback. De studenten mikten samen met professioneel racepiloot Bert Longin op een plaats in de top drie maar door brute pech is dat niet gelukt. Er namen 45 teams uit 25 landen deel aan de race. Continue reading

Phoenix Contact België maakt zich op voor de toekomst

From |

Geschreven door Steven Criel, General Manager van Phoenix Contact België & Luxemburg. 

Phoenix Contact België schets nieuwbouw

Waar Deutsche Gründlichkeit en Belgische waarden elkaar ontmoeten.

Steven Criel

Steven Criel – General Manager Phoenix Contact België & Luxemburg

Jullie weten het beter dan wie anders. Phoenix Contact gaat prat op vernieuwing en verbetering. Het staat in onze waarden geschreven: innovatie en kwaliteit vormen de hoekstenen van de technologische vooruitgang. En dat zien we nu ook weer bij het verrijzen van ons nieuwe bedrijfsgebouw in Zaventem.

De Duitse gründlichkeit van de gekozen architectuur boezemt vertrouwen in en onze Belgische partners modelleren het geheel naar onze normen en noden. Vanaf de zomer van 2016 zal Phoenix Contact België dan ook klaarstaan om personeel en klanten in hoogwaardige technologische omstandigheden te ontvangen. En onze blik blijft toekomstgericht: Vergeleken met ons huidige kantoorgebouw verdubbelen we het aantal vierkante meters werkvloer om blijvend te investeren in bekwame werkkrachten, om onze marktpositie verder uit te bouwen en meer dan ooit de klantentevredenheid te verhogen.

Waar personeel en klanten elkaar versterken

Benieuwd hoe we dit in de praktijk zullen brengen? Het nieuwe atrium zal zorgen voor alomtegenwoordig daglicht. Deze open ruimte bevordert de open communicatiestructuur die leeft onder de personeelsleden en die we willen bestendigen, ook naar onze klanten. De nieuwe showroom en het nieuwe opleidingscentrum staan volledig ter beschikking van onze klanten. Je kan er alles zien, alles voelen en uittesten.  Phoenix Contact stelt de klant graag centraal en bedenkt om die reden de technieken op maat van de klant naar wens van de klant. Continue reading

Relais worden controller dankzij PLC LOGIC.

From |
Björge Joacim

Björge Joacim – Product Manager Interface

Even kort mezelf voorstellen:
Mijn naam is Björge Joacim en ik werk sinds 2001 bij Phoenix Contact. Ik begon als technisch specialist van onze elektronische producten maar sinds 2014 ben ik als Product Manager Interface aan de slag. Mijn uitgebreide productkennis gebruik ik graag om voor uw applicatie de perfecte oplossing aan te bieden.

Contacteer mij op bjoacim@phoenixcontact.be voor meer informatie of vragen over onze elektronische producten.

Met een portfolio van ongeveer 70.000 verschillende producten biedt Phoenix Contact een brede waaier aan oplossingen voor de meest uiteenlopende applicaties. Het Interface gamma bevat de elektronische modules van Phoenix Contact. De meest gebruikte hiervan zijn gebundeld in deel 7 van onze uitgebreide catalogus.

Ons INTERFACE-gamma is op zich al bijzonder uitgebreid dus loods ik u er graag even op beknopte wijze doorheen.Overzicht Interface Phoenix Contact

In de geest van onze slogan “Inspiring innovations” ontwerpt Phoenix Contact al jarenlang vele elektronische innovaties. Elk jaar stellen we onze nieuwigheden voor. In 2014 was een opmerkelijke vernieuwing de wijze waarop we onze relais ‘slim’ hebben gemaakt.
Daarom geef ik in deze eerste blogpost van mijn hand graag een woordje uitleg bij PLC LOGIC. Continue reading

Bliksem- en overspanningsbeveiliging: een absolute noodzaak

From |

Willy Serneels – Product Manager Industrial Components & Surge Voltage Protection

Geschreven door Willy Serneels, Product Manager Industrial Components & Surge Voltage Protection bij Phoenix Contact België.

Met enkele stevige zomerstormen achter de rug is het belangrijk om het gevaar van dergelijke natuurverschijnselen eens in de verf te zetten. Toegegeven – de natuur biedt ons met zo’n storm vaak een prachtig schouwspel, maar daar heb je geen boodschap aan als de bliksem thuis inslaat of op de productielijn van je bedrijf.

Wetenschappers schatten dat er wereldwijd zo’n 4.000.000 bliksemontladingen per dag zijn. 10% daarvan slaat in op de aarde en alles wat mens en natuur erop gebouwd hebben. Blikseminslagen veroorzaken jaarlijks dan ook voor miljoenen aan schade. Naast bliksemontladingen kan het gebeuren dat op lokale elektriciteitsnetwerken om diverse redenen een (tijdelijke) overspanning kan ontstaan. Wat de oorzaak ook moge zijn, overspanning zorgt niet zelden voor onherstelbare schade aan elektrische apparatuur of ernstige systeemfouten in een productienetwerk.


Elektrische en elektronische systemen worden in toenemende mate bedreigd, beschadigd  of onherstelbaar vernietigd door overspanningen. Schade of vernietiging doen zich met name vooral voor wanneer men afhankelijk is van een permanente inzetbaarheid van de apparatuur. Behalve de kosten in verband met het vernieuwen of herstellen van de apparatuur, zijn er tevens de extra kosten als gevolg van het uitvallen van de getroffen installatie. Hieronder vallen bijvoorbeeld de kosten van het verlies van productie, software en waardevolle datagegevens.

Overspanningsbeveiliging heeft maar één doel: ervoor zorgen dat  schadelijke spanningspieken niet tot bij de gevoelige apparatuur komen. Phoenix Contact beschikt over een breed scala aan innovatieve technologie om uw applicaties tegen overspanning te beveiligen.

De noodzakelijke overspanningsbeveiliging valt op te delen in 2 grote toepassingsniveaus: Industriëel & particulier Continue reading

Time is money, dus helpen wij u graag een handje.

From |
serneels_willy_600x538

Willy Serneels – Product Manager Industrial Components & Surge Voltage Protection

Geschreven door Willy Serneels, Product Manager Industrial Components & Surge Voltage Protection bij Phoenix Contact België

Hoe? Met slim & innovatief gereedschap waarmee u een hoop tijd bespaart.
Als er de afgelopen jaren iets duidelijk geworden is, dan is het wel dat er steeds meer behoefte is om de productietijd te reduceren terwijl de productiecapaciteit verhoogd moet worden. En dit zonder daarbij te moeten inboeten op kwaliteit natuurlijk. We merken deze evolutie steeds vaker on site, bvb. bij kastenbouwers, machineproducenten, systeemintegrators en kabelmonteurs.

Wel, goed nieuws want Phoenix Contact biedt een aantal van de meest innovatieve en hoogwaardige tools aan die vandaag beschikbaar zijn op de markt. Een prachtig voorbeeld hiervan is de CRIMPFOX 4 IN 1. Een handige crimptool die enkele tools vervangt en u bijgevolg een hoop tijd bespaart.

CRIMPFOX 4 in 1 – de multifunctionele perstang

Crimpfox 4in1 blogpost pic

Met de multifunctionele CRIMPFOX 4 in 1 perstang worden draden en adereindhulzen snel en eenvoudig verwerkt met tot 30% tijdbesparing. Logisch aangezien maar één gereedschap nodig is voor het afknippen van de draad op de gewenste lengte, het strippen, het bij elkaar draaien van de litzedraad en uiteindelijk  het krimpen van de adereindhuls.

In deze video leggen we je haarfijn uit hoe de CRIMPFOX 4 in 1 precies werkt:


De krimptang is voorzien van een 4-staps ontgrendeling. Deze ontgrendelt pas zodra de noodzakelijke persdruk is bereikt, zo wordt een te lage persdruk uitgesloten en steeds een hoogwaardige krimpkwaliteit bereikt. Draden met verschillende aderdoorsnede nodig? Het magazijn met adereindhulzen kan in enkele seconden veranderd worden van 0,5 mm², 0,75 mm², 1 mm² tot 2,5 mm².

Samengevat staat de CRIMPFOX 4 in 1 voor:

 • Snelle bewerking
 • Hoog comfort
 • Verhoogde efficiëntie
 • Gebruikersvriendelijk
 • Veilig in gebruik
 • Duurzaam

Interesse? Bekijk hier de bestelinformatie van de handige CRIMPFOX 4 in 1.

De CRIMPFOX 4 in 1 is een sterk voorbeeld van hoe we er bij Phoenix Contact voortdurend naar streven om met innovatieve producten uw productie te vereenvoudigen en kostenefficiënter te maken. We hebben dan ook een uitgebreid gamma aan handgereedschap.
Ontdek het online of download de brochure.

Contacteer mij voor meer informatie over onze gereedschappen op wserneels@phoenixcontact.be

Phoenix Contact: one-stop-shop voor connectoren en elektronicabehuizingen.

From |
Gert Dierckx - Product Manager Device Connections

Gert Dierckx – Product Manager Device Connections

Even kort mezelf voorstellen
Mijn naam is Gert Dierckx en als productmanager voor de toestelverbindingen (Device Connections) wil ik de schakel zijn tussen jouw specifieke applicatie en ons uitgebreide productgamma. De ervaring die ik heb opgedaan als productontwikkelaar en procesingenieur in elektronicabestukking zet ik graag mee in.

Contacteer mij op gdierckx@phoenixcontact.be voor meer informatie of vragen over connectoren en elektronicabehuizingen.

 

Met een portfolio van ongeveer 70.000 verschillende producten biedt Phoenix Contact een brede waaier aan oplossingen voor de meest uiteenlopende problemen. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn onze connectoren en behuizingssystemen, ongeacht of ze nu waterdicht moeten zijn, op een printplaat komen te staan of op een Din-rail gemonteerd moeten worden.

Een ervaren gids komt daarom goed van pas, en laat dat nu net mijn rol zijn.

Overzicht Device Connections Phoenix Contact

De 3 grote onderverdelingen binnen Device Connections bij Phoenix Contact.

Thinking out of the box is verleden tijd
Zoals Creax het stelt: “Innovatie is niet altijd even innoverend als het lijkt”.
Er zijn immers nog massa’s onontdekte oplossingen inside the box. ‘The box’ is in dit verhaal de elektronicabehuizing.

In deze blogpost ga ik graag dieper in op de behuizingssystemen, de andere twee productgroepen stel ik later nog aan jullie voor.

Continue reading

Top 5 producten voor de Water/Wastewater markt

From |

Geschreven door Hugo Van Rillaer, Industry Manager Water/Wastewater bij Phoenix Contact België.

Zowel voor de automatisering van uw watervoorziening als voor behandeling van rioolwater – Phoenix Contact is al sinds vele jaren een betrouwbare partner voor de watermanagementsbranche.

Hier zijn 5 oplossingen die het verschil kunnen maken voor uw installatie…

1. Varioface Systeembekabeling

varioface systeembekabeling

Varioface systeembekabeling bis

 

 

 

 

 

 

 

Het systeem in één oogopslag: VARIOFACE-systeembekabeling met steekbare componenten

De Varioface-systeembekabeling bestaat uit de volgende componenten:

A) FrontadapterVarioface systeembekabeling tris

Rangeert de signalen, zodat de bewerkelijke aansluiting van afzonderlijke aders niet meer nodig is. Deze wordt eenvoudigweg op de bijpassende I/O-kaart van de besturing gestoken. Er zijn
oplossingen leverbaar voor de volgende besturingsfabrikanten: ABB, Allen Bradley, Emerson, Honeywell, GE Fanuc,  Phoenix Contact, Mitsubishi Electric, OMRON, Schneider Electric, Siemens, Yokogawa.

B) Systeemkabel

Via een voorgeconfectioneerde systeemkabel worden de signalen van de besturing naar het moduul doorgegeven. Ze zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen (lengte, pooltal en afscherming).

C) Modulen

Het moduul geeft de besturings- en veldsignalen door. Profiteer ook hier van het zeer diverse aanbod in het productenprogramma. De modulen zijn leverbaar met verschillende aansluittechnieken, bouwbreedten en functies.

Uw voordelen:

 • uiterst veelzijdig: keuze uit diverse functies zoals relais, solid-state-relais of doorgaande aansluiting
 • individuele opbouw door interfacemodulen in 1-, 2- of 3-draads aansluittechniek
 • flexibel – aansluiten met schroef-, veerdruk- of push-in-aansluittechniek
 • snelle, foutloze en uniforme aansluiting door voorgeconfectioneerde systeemkabels
 • eenvoudige engineering met engineering crosslist of online-selector

Continue reading